2015-12-01 06:00

2015-12-04 13:49

Ett medel mot nyrekrytering

IS-KRIGARE: Svensk militärutbildning skulle göra gott

Nya IS-sympatisörer föds i den tristessens vardag som präglar storstädernas invandrartäta förortsgetton. Utanförskap och sysslolöshet är en god grogrund för rekrytering av nya IS-krigare.

De IS-terrorister som återvänder till Sverige blir IS-ambassadörer för sökande virrpannor. Återvändarna har en glorifierad spännande aura av äventyr runt sina personer vilket väcker nyfikenheten hos de som sitter fast i sina förvaringsgetton, där meningen med livet känns lika meningslös som döden. Sökare lockas till snabbradikalisering, något som troligen inte har med religion att göra utan endast är ett sätt att ikläda sig en för ändamålet lämplig form av ID. Dessa ödesmättade frestelser på liv och död blir ett sätt att bryta den till synes hopplösa tillvaron. Och om det skulle gå snett, så har de löfte om en fribiljett till ett utomjordiskt Paradise-Hôtel...

För att få stopp på nyrekryteringen till IS måste vi omedelbart införa Amishfolkets utfrysningsregler, som innebär att den som lämnar gruppen inte får återvända. De som väljer att lämna Sverige för IS ska veta att de inte kan komma tillbaka hit; de har förbrukat sin rätt att visats i Sverige, och något undantag i form av den förlorade sonens återkomst finns inte.

Återinför dessutom allmän värnplikt, så att alla sysslolösa och testosteronstinna hannar kan få någonting att göra och få utlopp för sin överskottsenergi. Då bryter vi utanförskapets förbannelse, ger alla lika förutsättningar att upptas i lumparlivets gruppgemenskap och fostras i en god anda för kung och fosterland.

Sven-Åke Runelid

Nya IS-sympatisörer föds i den tristessens vardag som präglar storstädernas invandrartäta förortsgetton. Utanförskap och sysslolöshet är en god grogrund för rekrytering av nya IS-krigare.

De IS-terrorister som återvänder till Sverige blir IS-ambassadörer för sökande virrpannor. Återvändarna har en glorifierad spännande aura av äventyr runt sina personer vilket väcker nyfikenheten hos de som sitter fast i sina förvaringsgetton, där meningen med livet känns lika meningslös som döden. Sökare lockas till snabbradikalisering, något som troligen inte har med religion att göra utan endast är ett sätt att ikläda sig en för ändamålet lämplig form av ID. Dessa ödesmättade frestelser på liv och död blir ett sätt att bryta den till synes hopplösa tillvaron. Och om det skulle gå snett, så har de löfte om en fribiljett till ett utomjordiskt Paradise-Hôtel...

För att få stopp på nyrekryteringen till IS måste vi omedelbart införa Amishfolkets utfrysningsregler, som innebär att den som lämnar gruppen inte får återvända. De som väljer att lämna Sverige för IS ska veta att de inte kan komma tillbaka hit; de har förbrukat sin rätt att visats i Sverige, och något undantag i form av den förlorade sonens återkomst finns inte.

Återinför dessutom allmän värnplikt, så att alla sysslolösa och testosteronstinna hannar kan få någonting att göra och få utlopp för sin överskottsenergi. Då bryter vi utanförskapets förbannelse, ger alla lika förutsättningar att upptas i lumparlivets gruppgemenskap och fostras i en god anda för kung och fosterland.

Sven-Åke Runelid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.