2015-12-01 14:29

2015-12-01 14:29

Den rena vattenkraften ersätts med smutsig el

VÄRMLAND: Länsstyrelsen arbetar med skygglappar på

Nu sitter världens ledare samlade i Paris och försöker komma överens om att minska utsläppen för att vi ska undvika en klimatkatastrof.

Samtidigt bedriver ämbetsmännen på länsstyrelsens miljöenhet en politik som ger ökade utsläpp. Länsstyrelsen i Värmland motarbetar nämligen vattenkraft, gammal som ny, på alla tänkbara sätt. Den minskade elproduktionen från den utsläppsfria vattenkraften i Värmland kommer i stället att ersättas med el som produceras i kol- och gaseldade kraftverk på kontinenten.

Brasilien minskar sina utsläpp med 43 procent genom att bygga ut vattenkraft som ersättning för andra kraftverk vilka ger stor klimatpåverkan. Det är märkligt att ingen på länsstyrelsen verkar förstå att vattenkraft är bra för klimatet. Ämbetsmännen där bör ta av skygglapparna och inse att klimatet är hotat. Ett bra sätt att bidra till utsläppsminskningar är att värna och utveckla vattenkraften i Värmland. Som grädde på moset kan vi ladda elbilar med el från vattenkraft och därigenom få ytterligare utsläppsminskningar.

Vattenkraft är klimatsmart

Nu sitter världens ledare samlade i Paris och försöker komma överens om att minska utsläppen för att vi ska undvika en klimatkatastrof.

Samtidigt bedriver ämbetsmännen på länsstyrelsens miljöenhet en politik som ger ökade utsläpp. Länsstyrelsen i Värmland motarbetar nämligen vattenkraft, gammal som ny, på alla tänkbara sätt. Den minskade elproduktionen från den utsläppsfria vattenkraften i Värmland kommer i stället att ersättas med el som produceras i kol- och gaseldade kraftverk på kontinenten.

Brasilien minskar sina utsläpp med 43 procent genom att bygga ut vattenkraft som ersättning för andra kraftverk vilka ger stor klimatpåverkan. Det är märkligt att ingen på länsstyrelsen verkar förstå att vattenkraft är bra för klimatet. Ämbetsmännen där bör ta av skygglapparna och inse att klimatet är hotat. Ett bra sätt att bidra till utsläppsminskningar är att värna och utveckla vattenkraften i Värmland. Som grädde på moset kan vi ladda elbilar med el från vattenkraft och därigenom få ytterligare utsläppsminskningar.

Vattenkraft är klimatsmart

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.