2015-11-30 15:22

2015-11-30 15:22

Ingen anledning att börja skolan senare

TRöTTHET: Eleverna blir bara latare och latare

Svar till signaturen Svea (NWT 28/11):

Du skriver att tonåringar ska få börja en timme senare i skolan för att slippa vara trötta och gnälliga i skolan. Men vet du, jag har ett recept:

Jag är 14 år, så jag vet. De flesta i min klass är likadana som du men det beror på att de flesta inte gör nåt som gör dem trötta på kvällen så att de kan somna. De flesta spelar dataspel och sitter stilla hemma och gör ingenting verkar det som. Då är det klart man inte blir trött.

Jag brukar direkt efter skolan strunta i läxor och allt sånt och vara ute och ha roligt. Precis som när jag var liten. Det är faktiskt jättekul vara ute och vara lite barnslig, leka och ha skoj. För när man gör det så blir man trött sen på kvällen. Jag får jättemycket energi när jag har varit ute så efter skolan. Jag få frisk luft och jag tycker om vara ute vad det än är för väder. Man kan gå promenader, utforska naturen där man bor, klättra, gunga... ja, hitta på vad som helst att göra. Jag har gjort så hela livet och jag somnar som en stock klockan nio på kvällen och sover jättebra tills jag går upp klockan sju på morgonen. Jag ha aldrig haft problem med att somna skolkvällar.

Skolan ska inte börja senare bara för elever blir latare och latare. Eleverna måste lära sig att man inte blir sovtrött av dataspel, bara brustrött. Hoppas att du och och andra kan sova godare om ni vågar prova att vara ute och se till att bli trötta.

Godnatt och sov så gott!

Cecilia i åttan

Svar till signaturen Svea (NWT 28/11):

Du skriver att tonåringar ska få börja en timme senare i skolan för att slippa vara trötta och gnälliga i skolan. Men vet du, jag har ett recept:

Jag är 14 år, så jag vet. De flesta i min klass är likadana som du men det beror på att de flesta inte gör nåt som gör dem trötta på kvällen så att de kan somna. De flesta spelar dataspel och sitter stilla hemma och gör ingenting verkar det som. Då är det klart man inte blir trött.

Jag brukar direkt efter skolan strunta i läxor och allt sånt och vara ute och ha roligt. Precis som när jag var liten. Det är faktiskt jättekul vara ute och vara lite barnslig, leka och ha skoj. För när man gör det så blir man trött sen på kvällen. Jag får jättemycket energi när jag har varit ute så efter skolan. Jag få frisk luft och jag tycker om vara ute vad det än är för väder. Man kan gå promenader, utforska naturen där man bor, klättra, gunga... ja, hitta på vad som helst att göra. Jag har gjort så hela livet och jag somnar som en stock klockan nio på kvällen och sover jättebra tills jag går upp klockan sju på morgonen. Jag ha aldrig haft problem med att somna skolkvällar.

Skolan ska inte börja senare bara för elever blir latare och latare. Eleverna måste lära sig att man inte blir sovtrött av dataspel, bara brustrött. Hoppas att du och och andra kan sova godare om ni vågar prova att vara ute och se till att bli trötta.

Godnatt och sov så gott!

Cecilia i åttan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.