2015-11-30 16:19

2015-11-30 16:19

Alla offentliga platser bör beläggas med rökförbud!

SVERIGE: Varje dag börjar 50 barn att röka

Många röker i Sverige, till och med ungdomar som inte får röka gör det.

Tobaksrök är inte bra för lungorna, det förstör dem. I Sverige börjar 50 barn och ungdomar att röka varje dag, 800 gravida kvinnor röker i Sverige varje år och 20 människor dör av rökning i Sverige varje dag – vilket är 140 per vecka, 620 per månad och 7 300 per år...

Det skulle vara svårt att förbjuda rökning i hela Sverige, men att förbjuda rökning på offentliga platser är inte omöjligt. Det vore bättre för alla. Barnen får inte i sig rök, och luften blir renare.

Jag vill förbjuda rökning på offentliga platser!

Elliot, 12 år

Många röker i Sverige, till och med ungdomar som inte får röka gör det.

Tobaksrök är inte bra för lungorna, det förstör dem. I Sverige börjar 50 barn och ungdomar att röka varje dag, 800 gravida kvinnor röker i Sverige varje år och 20 människor dör av rökning i Sverige varje dag – vilket är 140 per vecka, 620 per månad och 7 300 per år...

Det skulle vara svårt att förbjuda rökning i hela Sverige, men att förbjuda rökning på offentliga platser är inte omöjligt. Det vore bättre för alla. Barnen får inte i sig rök, och luften blir renare.

Jag vill förbjuda rökning på offentliga platser!

Elliot, 12 år

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.