2015-11-27 15:03

2015-11-27 15:03

Mycket nöjd vårdtagare

KARLSTAD: Tack ni som tog hand om mig

Brister inom vården brukar uppmärksammas men däremot sällan hur väl den oftast fungerar. Den här insändaren skrevs sex dagar efter att jag kommit hem från sjukhuset.

Den är ett tack till och en hyllning av vårdpersonalen generellt och specifikt till dem som jag har kommit i kontakt med. Men också som ett tecken på den väl uppbyggda organisationen för ett fall som detta.

Jag föll från en stege och har fått ta del av en vårdkedja som startade med att personalen från två ambulanser såg till att jag kunde köras till Centralsjukhusets akutmottagning på ett säkert sätt. Där togs jag emot, fick viss behandling och fördes till röntgenavdelningen. Efter ytterligare några timmar på akutmottagningen skrevs jag in på kirurgklinikens avdelning 6, där jag tillbringade tre dagar, och sedan följde nio dagar på ortopedklinikens avdelning 4. Därefter kördes jag hem, liggande på bår, av landstingets sjuktransport.

Under tiden på sjukhuset kändes det tryggt att veta att ortopedklinikens läkare var i kontakt med kollegor på Akademiska sjukhuset i Uppsala för bedömning av om jag skulle till Uppsala för operation eller inte. I stället för operation försågs jag med en korsett på bandageverkstaden, som jag skall ha i tre månader. Därtill har jag fått, och får fortsatt, stark smärtstillande medicinering. Uppföljningen kommer att visa om ytterligare åtgärder krävs.

Jag har imponerats av den professionalitet som all personal har visat och av den goda omvårdnad som jag fått ta del av. Kontakterna mellan Centralsjukhuset och Karlstads kommun har också fungerat mycket väl. Hjälpmedel fanns på plats när jag kom hem och kontakter har etablerats med kommunens sjukgymnast och arbetsterapeut.

Jag hade ändå tur i oturen, det kunde ha gått mycket värre. Nu begränsas förhoppningsvis följderna till en något stelare rygg. I fortsättningen kommer sådant som kräver uppstigning på en stege eller motsvarande att utföras av våra barn eller inhyrd personal. Du som läser detta och har nått en bit upp i åren, försök att vara klokare än jag, håll inte själv på alltför länge med sådana aktiviteter som kan leda till att du faller.

Agne Andersson

Den är ett tack till och en hyllning av vårdpersonalen generellt och specifikt till dem som jag har kommit i kontakt med. Men också som ett tecken på den väl uppbyggda organisationen för ett fall som detta.

Jag föll från en stege och har fått ta del av en vårdkedja som startade med att personalen från två ambulanser såg till att jag kunde köras till Centralsjukhusets akutmottagning på ett säkert sätt. Där togs jag emot, fick viss behandling och fördes till röntgenavdelningen. Efter ytterligare några timmar på akutmottagningen skrevs jag in på kirurgklinikens avdelning 6, där jag tillbringade tre dagar, och sedan följde nio dagar på ortopedklinikens avdelning 4. Därefter kördes jag hem, liggande på bår, av landstingets sjuktransport.

Under tiden på sjukhuset kändes det tryggt att veta att ortopedklinikens läkare var i kontakt med kollegor på Akademiska sjukhuset i Uppsala för bedömning av om jag skulle till Uppsala för operation eller inte. I stället för operation försågs jag med en korsett på bandageverkstaden, som jag skall ha i tre månader. Därtill har jag fått, och får fortsatt, stark smärtstillande medicinering. Uppföljningen kommer att visa om ytterligare åtgärder krävs.

Jag har imponerats av den professionalitet som all personal har visat och av den goda omvårdnad som jag fått ta del av. Kontakterna mellan Centralsjukhuset och Karlstads kommun har också fungerat mycket väl. Hjälpmedel fanns på plats när jag kom hem och kontakter har etablerats med kommunens sjukgymnast och arbetsterapeut.

Jag hade ändå tur i oturen, det kunde ha gått mycket värre. Nu begränsas förhoppningsvis följderna till en något stelare rygg. I fortsättningen kommer sådant som kräver uppstigning på en stege eller motsvarande att utföras av våra barn eller inhyrd personal. Du som läser detta och har nått en bit upp i åren, försök att vara klokare än jag, håll inte själv på alltför länge med sådana aktiviteter som kan leda till att du faller.

Agne Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.