2015-11-27 14:21

2015-11-27 14:21

Är detta demokrati?

POLITIK

Kallas det fortfarande demokrati, när ett extremt parti på runt sex procent tillåts styra livsviktiga politiska beslut medan ett annat parti med 26 procent väljarsympatier helt isoleras från politiskt inflytande? Och regering, riksdag samt majoriteten av befolkningen anser att detta är OK?

Kallas det fortfarande demokrati, när ett extremt parti på runt sex procent tillåts styra livsviktiga politiska beslut medan ett annat parti med 26 procent väljarsympatier helt isoleras från politiskt inflytande? Och regering, riksdag samt majoriteten av befolkningen anser att detta är OK?

  • Jaro Pleva

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.