2015-11-25 06:00

2015-11-26 09:04

Bara vackra ord?

Politiker säger i många sammanhang att vi måste ta ansvar för nuet och inte lämpa över problemen på kommande generationer.

Varför protesterar då inte de som använder denna paroll, nu när en upplåning har börjat för att lösa flyktingkrisen?

Krisen är nu, alltså ska nuvarande generation betala kalaset via öronmärkta pengar som tas in via skatte- och avgiftshöjningar. Sånt brukar politikerna inte ha något problem med, men nu vill varken stat, landsting eller kommuner veta av några höjningar.

Är det så att trots alla vackra ord så är opinionssiffrorna det allra viktigaste?

M Ottosson

Varför protesterar då inte de som använder denna paroll, nu när en upplåning har börjat för att lösa flyktingkrisen?

Krisen är nu, alltså ska nuvarande generation betala kalaset via öronmärkta pengar som tas in via skatte- och avgiftshöjningar. Sånt brukar politikerna inte ha något problem med, men nu vill varken stat, landsting eller kommuner veta av några höjningar.

Är det så att trots alla vackra ord så är opinionssiffrorna det allra viktigaste?

M Ottosson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.