2015-11-24 06:00

2015-11-24 06:00

Säg hej till asylsökande

FLYKTINGAR

Det står nu många i kö utanför Migrationsverket på Drottninggatan i Karlstad. De har haft en lång resa hit som nu har nått sitt slut. Många har upplevt saker som ingen av oss, som är födda här i Sverige, har behövt uppleva och vi kan nog aldrig föreställa oss känslan av att tvingas fly sitt land och sitt hem i stor rädsla. Att till slut komma till ett land med frihet som man så länge längtat efter och sedan stå i kö i kylan under flera timmar utmattad men ändå mötas av varma välkomnanden skulle i alla fall betyda mycket för mig. Så, varför inte säga hej och välkommen när vi går förbi? Om man själv försöker sätter sig in i deras situation tror jag att alla skulle må väldigt bra av att få ett glatt „hej”. Att vara vänlig skadar ingen och jag tror att alla skulle må bättre av att göra andra glada ibland.

Vill sprida glädje

Det står nu många i kö utanför Migrationsverket på Drottninggatan i Karlstad. De har haft en lång resa hit som nu har nått sitt slut. Många har upplevt saker som ingen av oss, som är födda här i Sverige, har behövt uppleva och vi kan nog aldrig föreställa oss känslan av att tvingas fly sitt land och sitt hem i stor rädsla. Att till slut komma till ett land med frihet som man så länge längtat efter och sedan stå i kö i kylan under flera timmar utmattad men ändå mötas av varma välkomnanden skulle i alla fall betyda mycket för mig. Så, varför inte säga hej och välkommen när vi går förbi? Om man själv försöker sätter sig in i deras situation tror jag att alla skulle må väldigt bra av att få ett glatt „hej”. Att vara vänlig skadar ingen och jag tror att alla skulle må bättre av att göra andra glada ibland.

Vill sprida glädje

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.