2015-11-23 06:00

2015-11-23 06:00

Länets bästa kollektivtrafik

TRAFIKCHEF TÅG VÄRMLANDSTRAFIK: Värmlandsbanan hårt belastad

Svar till: Pendlare (NWT 18/11)

Tack för att du hör av dig med synpunkter, givetvis lyssnar vi till dig och dina medresenärer. Det enkla svaret är tyvärr att det inte finns plats för ytterligare trafik på Värmlandsbanan under de tider som du önskar förstärkt trafik på. Sträckan mellan Kristinehamn till Kil är den högst kapacitetsutnyttjande enkelspårsbanan i Sverige, enligt Trafikverket. Vi hoppas ändå att du kan hitta ett alternativ som passar dina resbehov.

För precis som du skriver har vi tre tåg på sträckan mellan 07.00 och 09.00, men utöver det har vi också halvtimmestrafik på busslinje 500. Det gör sträckan mellan Kristinehamn och Karlstad till en av de sträckor där det erbjuds som bäst kollektivtrafik i Värmland.

Per Sidetun

Svar till: Pendlare (NWT 18/11)

Tack för att du hör av dig med synpunkter, givetvis lyssnar vi till dig och dina medresenärer. Det enkla svaret är tyvärr att det inte finns plats för ytterligare trafik på Värmlandsbanan under de tider som du önskar förstärkt trafik på. Sträckan mellan Kristinehamn till Kil är den högst kapacitetsutnyttjande enkelspårsbanan i Sverige, enligt Trafikverket. Vi hoppas ändå att du kan hitta ett alternativ som passar dina resbehov.

För precis som du skriver har vi tre tåg på sträckan mellan 07.00 och 09.00, men utöver det har vi också halvtimmestrafik på busslinje 500. Det gör sträckan mellan Kristinehamn och Karlstad till en av de sträckor där det erbjuds som bäst kollektivtrafik i Värmland.

Per Sidetun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.