2015-11-18 06:00

2015-11-18 06:00

En liten förändring kan göra stor skillnad

Tåg: Vill ha bättre pendling

Antalet människor som varje dag åker från Kristinehamn till Karlstad för att jobba och studera är många. Ändå går tågen med ganska ojämna mellanrum, speciellt då det är flest folk som reser. Mellan klockan 07.00 och 09.00 går det tre tåg. Även om det är mängder av människor som ska till Karlstad under den här tiden. Det första går 07.02, det andra 07.20 och det tredje 08.25. På eftermiddagen går tågen och ganska ojämnt, den här gången från Karlstad och inte till. Det går ett 14.32, ett 15.40 och ett 16.52. Om man missar ett behöver man vänta i en timme på nästa. Det är även ganska orimligt att tiderna det är mest folk som åker går det så pass få tåg. Det går lika många tåg från Kristinehamn mellan 09.00 till 12.00 som under morgonen när det är som flest resenärer. Från Karlstad går det ett 10.45, hur många åker det jämfört med om det vid fyra på eftermiddagen, när de flesta slutat skolan/jobbet.

Jag tycker att det finns enorm utvecklingspotential. Att varje dag kunna ta ett tåg som går 08.10 istället för att behöva ta länsbuss vid 07.35. Man skulle varje dag kunna sova en halvtimme extra, vilket skulle göra att man kan fokusera bättre. Samma på eftermiddagen, om det varje dag hade kunnat ta ett tåg vid 16.00, hade man kommit hem en halvtimme tidigare. Den extra tiden kan man lägga på studier till exempel, man kan med hjälp av bättre tågtabeller då förbättra sina studieresultat.

Jag går på fria läroverken, där jag varje dag börjar 09.00 och slutar 15.45. Med tanke på dessa tider är inget av tågen en bra lösning. Om man har tur någon dag kan jag åka 15.40, men det brukar sluta med buss 07.35 på morgonen och 16.15 på eftermiddagen. Jag skulle därför uppskatta tåg från 07.45 till 08.15 på morgonen och i alla fall ett tåg mellan 15.50 och 16.10 på eftermiddagen. Jag tror verkligen att det är betydligt fler människor som tycker och tänker som jag. Det är väldigt många från Kristinehamn som precis som jag börjar 09.00, speciellt studerande.

Att dra en slutsats av detta, jag hoppas att någon på Värmlandstrafik lyssnar på detta, någon som i alla fall bryr sig lite. Att ni kan ta lite hänsyn till de som dag in och dag ut faktiskt reser med er. Jag vet att allt inte går att lösa, men jag vet att det är många som verkligen skulle uppskatta om ni förbättrade tågtabellen från Kristinehamn.

Pendlare

Antalet människor som varje dag åker från Kristinehamn till Karlstad för att jobba och studera är många. Ändå går tågen med ganska ojämna mellanrum, speciellt då det är flest folk som reser. Mellan klockan 07.00 och 09.00 går det tre tåg. Även om det är mängder av människor som ska till Karlstad under den här tiden. Det första går 07.02, det andra 07.20 och det tredje 08.25. På eftermiddagen går tågen och ganska ojämnt, den här gången från Karlstad och inte till. Det går ett 14.32, ett 15.40 och ett 16.52. Om man missar ett behöver man vänta i en timme på nästa. Det är även ganska orimligt att tiderna det är mest folk som åker går det så pass få tåg. Det går lika många tåg från Kristinehamn mellan 09.00 till 12.00 som under morgonen när det är som flest resenärer. Från Karlstad går det ett 10.45, hur många åker det jämfört med om det vid fyra på eftermiddagen, när de flesta slutat skolan/jobbet.

Jag tycker att det finns enorm utvecklingspotential. Att varje dag kunna ta ett tåg som går 08.10 istället för att behöva ta länsbuss vid 07.35. Man skulle varje dag kunna sova en halvtimme extra, vilket skulle göra att man kan fokusera bättre. Samma på eftermiddagen, om det varje dag hade kunnat ta ett tåg vid 16.00, hade man kommit hem en halvtimme tidigare. Den extra tiden kan man lägga på studier till exempel, man kan med hjälp av bättre tågtabeller då förbättra sina studieresultat.

Jag går på fria läroverken, där jag varje dag börjar 09.00 och slutar 15.45. Med tanke på dessa tider är inget av tågen en bra lösning. Om man har tur någon dag kan jag åka 15.40, men det brukar sluta med buss 07.35 på morgonen och 16.15 på eftermiddagen. Jag skulle därför uppskatta tåg från 07.45 till 08.15 på morgonen och i alla fall ett tåg mellan 15.50 och 16.10 på eftermiddagen. Jag tror verkligen att det är betydligt fler människor som tycker och tänker som jag. Det är väldigt många från Kristinehamn som precis som jag börjar 09.00, speciellt studerande.

Att dra en slutsats av detta, jag hoppas att någon på Värmlandstrafik lyssnar på detta, någon som i alla fall bryr sig lite. Att ni kan ta lite hänsyn till de som dag in och dag ut faktiskt reser med er. Jag vet att allt inte går att lösa, men jag vet att det är många som verkligen skulle uppskatta om ni förbättrade tågtabellen från Kristinehamn.

Pendlare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.