2015-11-16 06:00

2015-11-16 06:51

Jag är trött på att bli förnedrad

TRAFIK

Till er som vill förbjuda A-traktorer för att de bara stör och är i vägen.

Jag väljer inte att köra så himla sakta som 30 km/h utan kanske till och med ännu saktare. Vet du varför? Jo för min traktor går i 19 km/h på ett motorvarv på 5200 varv/minut då max varvtal är 5500varv/minut!

Den gick igenom besiktningen med blanka papper. En besiktning som kostar mig 3 500 kronor. När jag besiktigat min traktor åker jag hem och sätter på mina sommardäck som jag sparat och jobbat ihop till själv.

Är jättelycklig och stolt över min traktor för att jag gjort den fin och själv besiktigat den.

Sen så kommer vi till den dagen den nitiska jäveln kommer igen Trafikpolisen. Som gör allt för att sätta dit oss.

Traktorn går lagligt och polisen hittar inga fel hur mycket han än letar. Jo mina fälgar!

Jag frågar polisen om han inte tycker att traktorn är fin? Får bara till svar att han inte tyckte om att jag har mina fälgar på. Ja just det. Mina fälgar. På grund av dem så sade polisen att jag måste besiktiga traktorn igen. En registreringsbesiktning som åter igen kostar 3 500 kronor, För någon annan besiktning finns inte för en A-traktor.

Och detta bara för att jag hade mina fina fälgar på och trots att traktorn går i 19km/h! Vi blir ju för sjutton förnedrade av polisen stup i kvarten och ni klagar på att polisen inte hinner med allt sitt jobb? Inte så konstigt när dom har fullt upp med att förnedra ungdomarna...

Och bara för att en enda A-traktor varit manipulerad så att den gick i 100 km/h så betyder inte det att alla gör det!

Nej men det är väl lättare att dra alla över en kam. I stället för att hålla på att förnedra oss som ni gör så kanske ni själva kan sätta er in ungdomarnas situation.

Tänk er att vara 15-18 år och slippa tjata på mamma och pappa om skjuts varje dag för att slippa gå när det är ruskigt väder. Det är lyx det. För vem köper en A-traktor för 25-100 000 kronor bara för att vara djävlig mot folk? Jag kan garantera er att det inte är många i detta samhälle som gör det!

Jag byggde min traktor för att transportera mig fram och tillbaka från skolan, träningar och kompisar. Men bara för det så ska jag bli förnedrad av både bybor och polisen som hela tiden spyr galla över oss. Hur hade ni känt er om det varit ni? Inte så himla rockigt va?

Det är inte fordonet som är problemet, det är hastigheten. Om jag hade manipulerat min traktor och kört i 45km/h, precis som en EU-moppe får gå, så hade du spytt galla över mig för att jag kör olagligt och jag hade blivit av med mitt körkort. Kör jag i hastigheten som min traktor går i så spyr du galla för att jag kör för sakta.

Hade det inte varit bra om ni istället hjälpt oss ungdomar att få igenom en höjning av hastigheten till 45km/h i stället? För hur säkert sitter du på en moped som går i 45km/h mot i en A-traktor?

Nej i stället ska ni spy galla över oss och förnedra oss. Hjälper ni oss så kommer ni att tycka att trafiken flyter på mycket bättre och polisen kan koncentrera sig på viktigare saker. Hoppas att ni hjälper oss istället så att alla kan bli nöjda och glada.

En Epa-buren ungdom som är trött på att bli förnedrad

Jag väljer inte att köra så himla sakta som 30 km/h utan kanske till och med ännu saktare. Vet du varför? Jo för min traktor går i 19 km/h på ett motorvarv på 5200 varv/minut då max varvtal är 5500varv/minut!

Den gick igenom besiktningen med blanka papper. En besiktning som kostar mig 3 500 kronor. När jag besiktigat min traktor åker jag hem och sätter på mina sommardäck som jag sparat och jobbat ihop till själv.

Är jättelycklig och stolt över min traktor för att jag gjort den fin och själv besiktigat den.

Sen så kommer vi till den dagen den nitiska jäveln kommer igen Trafikpolisen. Som gör allt för att sätta dit oss.

Traktorn går lagligt och polisen hittar inga fel hur mycket han än letar. Jo mina fälgar!

Jag frågar polisen om han inte tycker att traktorn är fin? Får bara till svar att han inte tyckte om att jag har mina fälgar på. Ja just det. Mina fälgar. På grund av dem så sade polisen att jag måste besiktiga traktorn igen. En registreringsbesiktning som åter igen kostar 3 500 kronor, För någon annan besiktning finns inte för en A-traktor.

Och detta bara för att jag hade mina fina fälgar på och trots att traktorn går i 19km/h! Vi blir ju för sjutton förnedrade av polisen stup i kvarten och ni klagar på att polisen inte hinner med allt sitt jobb? Inte så konstigt när dom har fullt upp med att förnedra ungdomarna...

Och bara för att en enda A-traktor varit manipulerad så att den gick i 100 km/h så betyder inte det att alla gör det!

Nej men det är väl lättare att dra alla över en kam. I stället för att hålla på att förnedra oss som ni gör så kanske ni själva kan sätta er in ungdomarnas situation.

Tänk er att vara 15-18 år och slippa tjata på mamma och pappa om skjuts varje dag för att slippa gå när det är ruskigt väder. Det är lyx det. För vem köper en A-traktor för 25-100 000 kronor bara för att vara djävlig mot folk? Jag kan garantera er att det inte är många i detta samhälle som gör det!

Jag byggde min traktor för att transportera mig fram och tillbaka från skolan, träningar och kompisar. Men bara för det så ska jag bli förnedrad av både bybor och polisen som hela tiden spyr galla över oss. Hur hade ni känt er om det varit ni? Inte så himla rockigt va?

Det är inte fordonet som är problemet, det är hastigheten. Om jag hade manipulerat min traktor och kört i 45km/h, precis som en EU-moppe får gå, så hade du spytt galla över mig för att jag kör olagligt och jag hade blivit av med mitt körkort. Kör jag i hastigheten som min traktor går i så spyr du galla för att jag kör för sakta.

Hade det inte varit bra om ni istället hjälpt oss ungdomar att få igenom en höjning av hastigheten till 45km/h i stället? För hur säkert sitter du på en moped som går i 45km/h mot i en A-traktor?

Nej i stället ska ni spy galla över oss och förnedra oss. Hjälper ni oss så kommer ni att tycka att trafiken flyter på mycket bättre och polisen kan koncentrera sig på viktigare saker. Hoppas att ni hjälper oss istället så att alla kan bli nöjda och glada.

En Epa-buren ungdom som är trött på att bli förnedrad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.