2015-11-09 06:00

2015-11-09 06:00

Tyst och mörkt och öde på våra järnvägsstationer

SAMHÄLLE: Sedan datorerna tog över...

Folkets järnväg blev för några år sedan förändrad till det sämre för resenärerna. Vi som var med innan datorerna tog över det mesta kan jämföra. Servisen har nu blivit mycket sparsam. Vi hänvisas till datorn för biljettköp med mera.

Jag åkte förbi järnvägsstationen en dag, där man förr kunde gå in och köpte sina biljetter. Nu är där stängt för service, personalen sparkad, tyst och mörkt och öde är detta hus där man gick förr kunde prata en stund med biljett försäljaren, för att sedan slå sig ner med en kopp kaffe i väntan på tåget! Öde ligger också perrongerna, som tidigare var liksom en mötesplats.

Dator och mobil, som folk bara går och stirrar i, har tagit över våra liv!

Allt var bättre förr

Folkets järnväg blev för några år sedan förändrad till det sämre för resenärerna. Vi som var med innan datorerna tog över det mesta kan jämföra. Servisen har nu blivit mycket sparsam. Vi hänvisas till datorn för biljettköp med mera.

Jag åkte förbi järnvägsstationen en dag, där man förr kunde gå in och köpte sina biljetter. Nu är där stängt för service, personalen sparkad, tyst och mörkt och öde är detta hus där man gick förr kunde prata en stund med biljett försäljaren, för att sedan slå sig ner med en kopp kaffe i väntan på tåget! Öde ligger också perrongerna, som tidigare var liksom en mötesplats.

Dator och mobil, som folk bara går och stirrar i, har tagit över våra liv!

Allt var bättre förr

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.