2015-11-09 06:00

2015-11-09 06:00

En viktig bit kulturhistoria riskerar att försvinna

DYVELSTEN:

Sedan många år tillbaka har jag besökt Dyvelstens flottningsmuseum på somrarna och det känns fruktansvärt tråkigt att Värmlands museum och Forshaga kommun nu har beslutat att stänga museet, i synnerhet som det skett väldigt stora framsteg med museet på senare tid. Det har varit en glädje att följa den positiva utvecklingen, både vid besök och i sociala medier. Stängningen innebär en väldigt stor förlust eftersom en mycket viktig del värmländsk kulturhistoria nu försvinner, och information om en näring som sysselsatt tusentals värmlänningar genom åren.

I sitt pressmeddelande hänvisar man till att det kräver stora investeringar för säkerhet och personal. Jag skulle gärna vilja veta mer specifikt vad det är för investeringar som krävs och vad som har gjorts för att undersöka möjligheten till att hitta sponsorer utifrån. Har man exempelvis tillfrågat den värmländska skogsindustrin? Den, kan man kan ju tycka, borde ha ett intresse av att flottningsmuseet finns kvar, eftersom de under många år var involverade i flottningen på Klarälven.

Besviken besökare

Sedan många år tillbaka har jag besökt Dyvelstens flottningsmuseum på somrarna och det känns fruktansvärt tråkigt att Värmlands museum och Forshaga kommun nu har beslutat att stänga museet, i synnerhet som det skett väldigt stora framsteg med museet på senare tid. Det har varit en glädje att följa den positiva utvecklingen, både vid besök och i sociala medier. Stängningen innebär en väldigt stor förlust eftersom en mycket viktig del värmländsk kulturhistoria nu försvinner, och information om en näring som sysselsatt tusentals värmlänningar genom åren.

I sitt pressmeddelande hänvisar man till att det kräver stora investeringar för säkerhet och personal. Jag skulle gärna vilja veta mer specifikt vad det är för investeringar som krävs och vad som har gjorts för att undersöka möjligheten till att hitta sponsorer utifrån. Har man exempelvis tillfrågat den värmländska skogsindustrin? Den, kan man kan ju tycka, borde ha ett intresse av att flottningsmuseet finns kvar, eftersom de under många år var involverade i flottningen på Klarälven.

Besviken besökare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.