2015-11-07 06:00

2015-11-07 06:00

Kanske dags att återinföra fattighus

SVERIGE:

Förr hade vi här i Sverige fattighus i socknarna för folk som inte klarade sig. De slapp att vandra omkring i riket för att skaffa sig uppehälle. Möjligen var det ett förnedrande sätt att leva, men de överlevde!

Vi kanske skulle inrätta fattighus för de tiggare som finns här nu? Folks mark skulle då inte ockuperas och kommunerna skulle slippa problemet med att hitta bostad åt dem.

Sulan

Förr hade vi här i Sverige fattighus i socknarna för folk som inte klarade sig. De slapp att vandra omkring i riket för att skaffa sig uppehälle. Möjligen var det ett förnedrande sätt att leva, men de överlevde!

Vi kanske skulle inrätta fattighus för de tiggare som finns här nu? Folks mark skulle då inte ockuperas och kommunerna skulle slippa problemet med att hitta bostad åt dem.

Sulan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.