2015-11-07 06:00

2015-11-07 06:00

Dags att stänga Sveriges gränser

FLYKTINGAR:

Nu erkänner äntligen statsminister Stefan Löfven att situationen med 190 000 asylsökande per år är ohållbart för Sverige att hantera. Det var sannerligen på tiden! Att sedan större delen av svenska folket har begripit detta för länge sedan är en annan historia.

Vad gör då statsministern? Jo, han begär hos EU att flyktingarna ska fördelas mellan EU:s medlemsstater, vilket i sig är riktigt. Men med tanke på ovilligheten hos de flesta andra EU-stater att ta emot sin del av flyktingar lär det dröja år och inte månader innan något händer på den fronten.

Därför måste vår regering handla nu och våga fatta obekväma beslut. Som jag ser det finns det bara en sak att göra som får omedelbar verkan: se sanningen i vitögat och besluta om att temporärt stänga våra gränser för flyktingar, oavsett kategori. Det beslutet ska gälla till dess andra EU-stater öppnar sina gränser för människor på flykt.

Nu har jag inget större hopp om att Löfven varken vill eller vågar fatta ett sådant beslut. Att hålla samman regeringen till varje pris och inte reta Miljöpartiet, som för övrigt har en fullkomligt orealistisk syn på flyktingproblemet, samt att bli invald i något fint FN-organ verkar vara viktigare för vår statsminister än att se till Sveriges väl och ve.

Realist

Nu erkänner äntligen statsminister Stefan Löfven att situationen med 190 000 asylsökande per år är ohållbart för Sverige att hantera. Det var sannerligen på tiden! Att sedan större delen av svenska folket har begripit detta för länge sedan är en annan historia.

Vad gör då statsministern? Jo, han begär hos EU att flyktingarna ska fördelas mellan EU:s medlemsstater, vilket i sig är riktigt. Men med tanke på ovilligheten hos de flesta andra EU-stater att ta emot sin del av flyktingar lär det dröja år och inte månader innan något händer på den fronten.

Därför måste vår regering handla nu och våga fatta obekväma beslut. Som jag ser det finns det bara en sak att göra som får omedelbar verkan: se sanningen i vitögat och besluta om att temporärt stänga våra gränser för flyktingar, oavsett kategori. Det beslutet ska gälla till dess andra EU-stater öppnar sina gränser för människor på flykt.

Nu har jag inget större hopp om att Löfven varken vill eller vågar fatta ett sådant beslut. Att hålla samman regeringen till varje pris och inte reta Miljöpartiet, som för övrigt har en fullkomligt orealistisk syn på flyktingproblemet, samt att bli invald i något fint FN-organ verkar vara viktigare för vår statsminister än att se till Sveriges väl och ve.

Realist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.