2015-11-05 06:00

2015-11-05 06:00

Dåliga vägar i Nordvärmland

TRAFIK:

Här i norra Värmland dras vi med dåliga vägar trots mycket tung trafik i form av virkestransporter och inte minst tung trafik via Lekvatten och upp genom väg 45. Vintertid, med en enorma mängd skidturister, kan det under vissa tider vara svårt att överhuvud taget att komma in på huvudled. Vägsträckan från Vägsjöfors och norrut är varje vinter olycksdrabbad. Trots detta görs inga förbättringar. Nu ska man, för att spara lite pengar, lägga ner brandkåren i Vitsand. Eftersom 45:an är så tungt trafikerad bildas ”kanaler” på vägen vilket innebär att man vid regnväder får köra i två vattenfyllda bäckar. Vid Bjälverud, på väg söderut, finns ett 30 centimeter brett och kanske 20 centimeter djupt hål i vägen vilket innebär att om någon med lågprofilhjul råkar köra ner i detta hål, så kommer vederbörande sannorlikt inte längre. En resa från Torsby till Charlottenberg tur retur innebär en 15 mils tripp på ”tvättbräda”. Våra dåliga lappade vägar innebär stort slitage på våra bilar, enligt Bilprovningen är glappa spindelledare och styrstag de mest frekventa felen. Vi betalar som alla andra fordonsskatt men får hålla tillgodo med snart kostigsliknande vägar.

Samhällsbetraktare

Här i norra Värmland dras vi med dåliga vägar trots mycket tung trafik i form av virkestransporter och inte minst tung trafik via Lekvatten och upp genom väg 45. Vintertid, med en enorma mängd skidturister, kan det under vissa tider vara svårt att överhuvud taget att komma in på huvudled. Vägsträckan från Vägsjöfors och norrut är varje vinter olycksdrabbad. Trots detta görs inga förbättringar. Nu ska man, för att spara lite pengar, lägga ner brandkåren i Vitsand. Eftersom 45:an är så tungt trafikerad bildas ”kanaler” på vägen vilket innebär att man vid regnväder får köra i två vattenfyllda bäckar. Vid Bjälverud, på väg söderut, finns ett 30 centimeter brett och kanske 20 centimeter djupt hål i vägen vilket innebär att om någon med lågprofilhjul råkar köra ner i detta hål, så kommer vederbörande sannorlikt inte längre. En resa från Torsby till Charlottenberg tur retur innebär en 15 mils tripp på ”tvättbräda”. Våra dåliga lappade vägar innebär stort slitage på våra bilar, enligt Bilprovningen är glappa spindelledare och styrstag de mest frekventa felen. Vi betalar som alla andra fordonsskatt men får hålla tillgodo med snart kostigsliknande vägar.

Samhällsbetraktare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.