2015-11-05 06:00

2015-11-05 06:00

Alla måste ta sitt ansvar

SVERIGE:

Vad händer vid slutet av vägs ände? Alla måste ta sitt ansvar säger Stefan Löfven. Vad händer när alla bostäder är överfulla, alla volontärer, socialarbetare, poliser, flyktingmottagare, boendestödjare, sjukvårdare, läkare, lärare, tandläkare och övriga inblandade i flyktingtillströmningen blivit så överbelastade att de går på knäna in i väggen? Vad händer när kommunerna själva, efter några år, måste stå för kostnaderna och invandrarhatet spridit sig som en präriebrand i vårt samhälle? Vad händer när andra kulturer tar över och andra religioner blir dominerande och vi är vid vägs ände? Vi kan inte ensamma rädda världen. Vi kan inte ta emot miljontals flyktingar. Det är inte fråga om att stoppa flyktingströmmen utan endast bringa ordning och reda i folkvandringen. Idag är det många som tar chansen och hänger på i kön. Nu blandas flyktingar med kriminella och andra chanstagare, som kommer in i landet illegalt och försvinner utan att ens söka asyl. Inför strängare gränskontroll så att rätt människor kommer hit och får det skydd de är berättigade till. Alla måste ta sitt ansvar, gäller även Stefan Löfven.

Sven-Åke Runelid

Vad händer vid slutet av vägs ände? Alla måste ta sitt ansvar säger Stefan Löfven. Vad händer när alla bostäder är överfulla, alla volontärer, socialarbetare, poliser, flyktingmottagare, boendestödjare, sjukvårdare, läkare, lärare, tandläkare och övriga inblandade i flyktingtillströmningen blivit så överbelastade att de går på knäna in i väggen? Vad händer när kommunerna själva, efter några år, måste stå för kostnaderna och invandrarhatet spridit sig som en präriebrand i vårt samhälle? Vad händer när andra kulturer tar över och andra religioner blir dominerande och vi är vid vägs ände? Vi kan inte ensamma rädda världen. Vi kan inte ta emot miljontals flyktingar. Det är inte fråga om att stoppa flyktingströmmen utan endast bringa ordning och reda i folkvandringen. Idag är det många som tar chansen och hänger på i kön. Nu blandas flyktingar med kriminella och andra chanstagare, som kommer in i landet illegalt och försvinner utan att ens söka asyl. Inför strängare gränskontroll så att rätt människor kommer hit och får det skydd de är berättigade till. Alla måste ta sitt ansvar, gäller även Stefan Löfven.

Sven-Åke Runelid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.