2015-11-04 06:00

2015-11-04 06:00

Unga tvingas att betala dubbla hyror för boende

KARLSTAD: Fyrkantiga uppsägningsregler

I Karlstad råder, som på många andra ställen, en akut bostadsbrist. Det finns en så kallad bostadsgaranti för studenter på universitetet, men många studenter står ändå utan bostad. Och inte lär bostadsbristen bli bättre nu med den rådande flyktingkrisen.

Då kan man tycka att det är märkligt att vissa fastighetsägare fortfarande håller benhårt på tre månaders uppsägning av en hyresrätt – i detta fall en tvåa i Haga, centralt belägen och perfekt för en student vid universitetet. Men fastighetsägaren väljer ändå att tvinga folk att betala dubbla hyror för att tremånadersregeln ska hållas till varje pris.

Jag är helt övertygad om att det finns folk som skulle vilja flytta in i denna centralt belägna lägenhet redan dagen efter, om de så bara fick. Men det kanske finns ett kösystem där den som kan flytta in omgående står efter den som också har tre månaders uppsägning? Detta är en regel som enbart är väldigt löjlig, nu när bostadsbristen är så besvärlig. Den innebär att folk måste stå med dubbla hyror, trots att många står utan bostad.

Detta borde vara ett perfekt sätt för att få unga in på bostadsmarknaden, alla de som vill flytta hemifrån och kan flytta på en gång. Systemets fyrkantighet har precis kostat min bror 13 000 kronor i dubbla hyror, pengar som man kan ha betydligt roligare för. Det tycker jag är sjukt!

Syster Rockmyr

I Karlstad råder, som på många andra ställen, en akut bostadsbrist. Det finns en så kallad bostadsgaranti för studenter på universitetet, men många studenter står ändå utan bostad. Och inte lär bostadsbristen bli bättre nu med den rådande flyktingkrisen.

Då kan man tycka att det är märkligt att vissa fastighetsägare fortfarande håller benhårt på tre månaders uppsägning av en hyresrätt – i detta fall en tvåa i Haga, centralt belägen och perfekt för en student vid universitetet. Men fastighetsägaren väljer ändå att tvinga folk att betala dubbla hyror för att tremånadersregeln ska hållas till varje pris.

Jag är helt övertygad om att det finns folk som skulle vilja flytta in i denna centralt belägna lägenhet redan dagen efter, om de så bara fick. Men det kanske finns ett kösystem där den som kan flytta in omgående står efter den som också har tre månaders uppsägning? Detta är en regel som enbart är väldigt löjlig, nu när bostadsbristen är så besvärlig. Den innebär att folk måste stå med dubbla hyror, trots att många står utan bostad.

Detta borde vara ett perfekt sätt för att få unga in på bostadsmarknaden, alla de som vill flytta hemifrån och kan flytta på en gång. Systemets fyrkantighet har precis kostat min bror 13 000 kronor i dubbla hyror, pengar som man kan ha betydligt roligare för. Det tycker jag är sjukt!

Syster Rockmyr

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.