2015-11-04 06:00

2015-11-04 06:00

Kina är den största miljöboven

KLIMAT:

Alla säger att vi måste minska utsläppen för att få mer normala vintrar i den del av världen där vi bor. I Sverige är utsläppen redan väldigt låga. Det som påverkar vädret här mest är de gigantiska utsläpp som görs i Kina. Så länge vi köper skräp därifrån hjälper vi vädret och miljön att må dåligt. Men snålheten bedrar tydligen visheten.

Kina släpper ut 95 procent av allt som påverkar klimatet, enligt Nasa och Scientific American. När de väl anpassar sina utsläpp, då kan jag som individ kanske göra lite mer. Men i nuläget påverkar inte Sveriges små utsläpp klimatet i världen ett enda dugg.

Det är hög tid för resten­ av världen att börja agera, inte enbart lilla Sverige enskilt!

Sofie Lind

Alla säger att vi måste minska utsläppen för att få mer normala vintrar i den del av världen där vi bor. I Sverige är utsläppen redan väldigt låga. Det som påverkar vädret här mest är de gigantiska utsläpp som görs i Kina. Så länge vi köper skräp därifrån hjälper vi vädret och miljön att må dåligt. Men snålheten bedrar tydligen visheten.

Kina släpper ut 95 procent av allt som påverkar klimatet, enligt Nasa och Scientific American. När de väl anpassar sina utsläpp, då kan jag som individ kanske göra lite mer. Men i nuläget påverkar inte Sveriges små utsläpp klimatet i världen ett enda dugg.

Det är hög tid för resten­ av världen att börja agera, inte enbart lilla Sverige enskilt!

Sofie Lind

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.