2015-11-03 06:00

2015-11-03 06:00

Svårt att spåra förkomna brev

POSTGÅNG:

Svar till signaturen Besviken Filipstadsbo (NWT 28/10):

För oss som jobbar på PostNord är det alltid ett nederlag när en försändelse inte kommer fram som den ska. Ett brev med vanligt porto går inte att spåra och därför är det tyvärr inte alltid möjligt att säga vad som har hänt i ett enskilt fall.

Ett brev med vanligt porto har heller ingen försäkring för innehållet, som till exempel rek. Därför råder vi våra kunder att skicka särskilt värdefullt innehåll i en spårbar och försäkrad försändelse där det finns en större möjlighet att i efterhand undersöka vad som hänt.

Ulla Bryntesson

Produktionsområdeschef

Svar till signaturen Besviken Filipstadsbo (NWT 28/10):

För oss som jobbar på PostNord är det alltid ett nederlag när en försändelse inte kommer fram som den ska. Ett brev med vanligt porto går inte att spåra och därför är det tyvärr inte alltid möjligt att säga vad som har hänt i ett enskilt fall.

Ett brev med vanligt porto har heller ingen försäkring för innehållet, som till exempel rek. Därför råder vi våra kunder att skicka särskilt värdefullt innehåll i en spårbar och försäkrad försändelse där det finns en större möjlighet att i efterhand undersöka vad som hänt.

Ulla Bryntesson

Produktionsområdeschef

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.