2015-11-03 06:00

2015-11-03 06:00

Löjeväckande att ensidigt skylla allt bara på vargen!

MINNESSTUND: Hundar skadas och dör av många skäl

Nu får det väl ändå vara nog! I NWT den 29/10 fanns en insändare om att man ska tända ljus för alla hundar som har dödats av varg. Varför då? Det är rent ut sagt löjeväckande att försöka få sympati för sina stackars dödade hundar/vänner genom att skylla bara på vargen.

Jag tycker också det är mycket sorgligt att bli av med en god vän och äger själv två hundar, men det ska inte skyllas enbart på vargen! Den står för en mycket liten del av dödade hundar. Statistik från Agria 2014: trafikskadade/dödade 583; skottskadade/dödade 25; drunkning 34; dödade/skadade av tåg 36; dödade/skadade av varg 5.

Vad gäller andra djur säger statistiken: dödade/skadade av lo 2; av björn 2; av vildsvin 149. Försvunna under jakt 25. Här ser man att vildsvinen står för den största siffran. Men det är det ingen som skriker om. För att inte tala om hur många som försvinner under jakt...

Jag hade inte regerat om det hade varit för alla dödade hundar som ni vill tända ett ljus, men det här förlöjligar bara er själva!

Älskar hundar

Nu får det väl ändå vara nog! I NWT den 29/10 fanns en insändare om att man ska tända ljus för alla hundar som har dödats av varg. Varför då? Det är rent ut sagt löjeväckande att försöka få sympati för sina stackars dödade hundar/vänner genom att skylla bara på vargen.

Jag tycker också det är mycket sorgligt att bli av med en god vän och äger själv två hundar, men det ska inte skyllas enbart på vargen! Den står för en mycket liten del av dödade hundar. Statistik från Agria 2014: trafikskadade/dödade 583; skottskadade/dödade 25; drunkning 34; dödade/skadade av tåg 36; dödade/skadade av varg 5.

Vad gäller andra djur säger statistiken: dödade/skadade av lo 2; av björn 2; av vildsvin 149. Försvunna under jakt 25. Här ser man att vildsvinen står för den största siffran. Men det är det ingen som skriker om. För att inte tala om hur många som försvinner under jakt...

Jag hade inte regerat om det hade varit för alla dödade hundar som ni vill tända ett ljus, men det här förlöjligar bara er själva!

Älskar hundar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.