2015-11-02 06:00

2015-11-02 06:00

Se verkligheten så som den är

FLYKTINGAR:

Svar till Charlotta Huldt (NWT 29/10):

Nej, samhället skulle inte på kort sikt må gott av att släppa in fler människor. Däremot bör vi hjälpa så gott vi kan. Du dribblar med siffror och termer som är totalt oväsentliga, därtill med en retorik som är naiv och ansvarslös. En kvadratkilometer är inte tak över huvudet för en flyende familj och skatteintäkter tarvar rimligtvis en arbetsplats. Tyvärr har vi varken det ena eller andra här i Sverige.

Givetvis är det vår plikt att hjälpa människor på flykt men vi måste se verkligheten som den är. Endera får vi rätta läget efter plånboken eller satsa ännu mer av samhällets resurser på dessa människor, för att få till en bra integration. En dålig kompromiss kommer att leda till ett totalt socialt förfall vi inte vågat drömma om.

Lasse E

Svar till Charlotta Huldt (NWT 29/10):

Nej, samhället skulle inte på kort sikt må gott av att släppa in fler människor. Däremot bör vi hjälpa så gott vi kan. Du dribblar med siffror och termer som är totalt oväsentliga, därtill med en retorik som är naiv och ansvarslös. En kvadratkilometer är inte tak över huvudet för en flyende familj och skatteintäkter tarvar rimligtvis en arbetsplats. Tyvärr har vi varken det ena eller andra här i Sverige.

Givetvis är det vår plikt att hjälpa människor på flykt men vi måste se verkligheten som den är. Endera får vi rätta läget efter plånboken eller satsa ännu mer av samhällets resurser på dessa människor, för att få till en bra integration. En dålig kompromiss kommer att leda till ett totalt socialt förfall vi inte vågat drömma om.

Lasse E

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.