2015-11-02 06:00

2015-11-02 06:00

Kommunen städar upp efter alla

KARLSTAD:

Svar till signaturen Arg skattebetalare (NWT 27/10):

Det är Karlstads kommuns uppdrag att städa på kommunens mark och hålla staden i ett välstädat och vårdat skick. Tyvärr händer det alltför ofta att vi får städa upp efter personer som skräpat ner eller använt vår mark på ett felaktigt sätt. Detta beteende är inte begränsad till någon speciell grupp i samhället, utan det förekommer både bland Karlstadsbor, tillfälliga besökare och utsatta EU-medborgare.

Vi städar gator och torg, återställer parker och grönområden efter fester, storhelger, större arrangemang, efter enskilda villaägare med mera. Nu har vi har städat och sanerat de platser där EU-medborgare har haft tillfälliga boplatser. Det är tråkigt att det förekommer nedskräpning, men vi försöker behandla alla lika och ger inte utsatta EU-medborgare fördelar på något sätt.

På den iordningställda tillfälliga campingplatsen söder om polishuset kommer EU-medborgarna själva att ansvara för städning.

Torbjörn Frykstedt

Avdelningschef, teknik- och fastighetsförvaltningen

Svar till signaturen Arg skattebetalare (NWT 27/10):

Det är Karlstads kommuns uppdrag att städa på kommunens mark och hålla staden i ett välstädat och vårdat skick. Tyvärr händer det alltför ofta att vi får städa upp efter personer som skräpat ner eller använt vår mark på ett felaktigt sätt. Detta beteende är inte begränsad till någon speciell grupp i samhället, utan det förekommer både bland Karlstadsbor, tillfälliga besökare och utsatta EU-medborgare.

Vi städar gator och torg, återställer parker och grönområden efter fester, storhelger, större arrangemang, efter enskilda villaägare med mera. Nu har vi har städat och sanerat de platser där EU-medborgare har haft tillfälliga boplatser. Det är tråkigt att det förekommer nedskräpning, men vi försöker behandla alla lika och ger inte utsatta EU-medborgare fördelar på något sätt.

På den iordningställda tillfälliga campingplatsen söder om polishuset kommer EU-medborgarna själva att ansvara för städning.

Torbjörn Frykstedt

Avdelningschef, teknik- och fastighetsförvaltningen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.