2015-10-30 06:00

2015-10-30 06:00

Drömmer om en egen värld

GRÄNSLÖST:

Jag önskar att jag hade en egen liten värld, som var till för alla. Dit skulle jag bjuda all världens barn, så att de kunde leka med varandra. Det skulle inte finnas några gränser, det skulle inte finnas något hat. Alla skulle hjälpa varandra, alla skulle ha rätt att må bra.

Jag önskar att alla ska få ha tak över huvudet, känna värme och trygghet i sitt hem, ha något att se fram emot, att få vara stolta över sig själva och sina familjer. Alla skulle vi ha möjlighet till arbete, alla skulle vi ha pengar till mat. Avundsjukan skulle vara bannlyst, lyhördhet för medmänniskan ett krav.

Att min egen lilla värld skulle fungera är svårt att tro. En utopi som aldrig kommer att fungera, men tanken kan jag inte komma ifrån.

Lill

Jag önskar att jag hade en egen liten värld, som var till för alla. Dit skulle jag bjuda all världens barn, så att de kunde leka med varandra. Det skulle inte finnas några gränser, det skulle inte finnas något hat. Alla skulle hjälpa varandra, alla skulle ha rätt att må bra.

Jag önskar att alla ska få ha tak över huvudet, känna värme och trygghet i sitt hem, ha något att se fram emot, att få vara stolta över sig själva och sina familjer. Alla skulle vi ha möjlighet till arbete, alla skulle vi ha pengar till mat. Avundsjukan skulle vara bannlyst, lyhördhet för medmänniskan ett krav.

Att min egen lilla värld skulle fungera är svårt att tro. En utopi som aldrig kommer att fungera, men tanken kan jag inte komma ifrån.

Lill

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.