2015-10-29 06:00

2015-10-29 06:00

Låt inte veganer sätta agendan

KLIMAT:

Orsaken och grundproblemet till klimatförändringen beror på att vi använder mycket mer fossilt bränsle än vad som hinner bildas – det tar miljontals år.

Köttfri måndag och andra grupper som skyller klimatförändringarna på kött och mjölk drivs av en annan agenda där vi alla ska bli veganer – den ”rätta” läran. Tyvärr har dessa fanatiker, som menar att det är syndigt och fel att använda någonting från djurriket nästlat sig in i skolor och kommuner som börjat med köttfri måndag; och våra politiker diskuterar på allvar köttskatt.

Visst påverkar vårt jordbruk miljön och problemen är många och stora, men det är något som är lika illa i våra odlingar som i stallar. Låt inte fanatism sätta agendan när våra stora ödesfrågor ska diskuteras – det är kontraproduktivt.

Biota

Orsaken och grundproblemet till klimatförändringen beror på att vi använder mycket mer fossilt bränsle än vad som hinner bildas – det tar miljontals år.

Köttfri måndag och andra grupper som skyller klimatförändringarna på kött och mjölk drivs av en annan agenda där vi alla ska bli veganer – den ”rätta” läran. Tyvärr har dessa fanatiker, som menar att det är syndigt och fel att använda någonting från djurriket nästlat sig in i skolor och kommuner som börjat med köttfri måndag; och våra politiker diskuterar på allvar köttskatt.

Visst påverkar vårt jordbruk miljön och problemen är många och stora, men det är något som är lika illa i våra odlingar som i stallar. Låt inte fanatism sätta agendan när våra stora ödesfrågor ska diskuteras – det är kontraproduktivt.

Biota

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.