2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Våra folkvalda uppträder skamligt

ELDISTRIBUTION: Lagstifta mot ockerföretag

Nu tar det tydligen hus i helsike då även storstadsregionerna börjar drabbas av elbolagens ockerpriser på nätöverföringskostnader och årsavgifter som vi, bland andra, i västra Svealand sedan många år har plågats av att utan någon som helst uppmärksamhet från politiker eller övriga Sverige.

Vattenfall aviserar nu höjningar och motiverar dem enligt Fortums tidigare motto: att man måste göra betydande investeringar på kundernas bekostnad. Vilket företag i Sverige kan debitera kunden kostnader för egna framtida investeringar, förutom de företag som för en billig penning köpte vårt/statens elnät och dessutom fick monopol på att ockra det svenska folket i parti och minut?

Det är skamligt att våra otroligt naiva, okunniga och på gränsen till de imbecilla folkvalda kan få sköta landets affärer så otroligt illa! Att inte kunna eller vilja skapa lagar och förordningar som skyddar befolkningen från dessa ockerföretag och ge Energimarknadsinspektionen lagar och förordningar så att de kan skydda medborgarna från dem som på ett ytterst svinaktigt och girigt sätt plundrar dagens nätkunder. En vanlig, av staten stenhårt punktmarkerad entreprenör, utan monopol måste i konkurrens med andra planera och genomföra investeringar av de medel som bolaget haft från tidigare vinstmarginaler.

En ytterligare aspekt är att om det nuvarande flumsystemet med utländskt ägande av en för landet livsviktig funktion, eldistributionen, är i utländskt ägo så sitter vi på pottkanten. Det är då för illasinnade stater/ägare bara att stänga ner Svedala.

Berra

Nu tar det tydligen hus i helsike då även storstadsregionerna börjar drabbas av elbolagens ockerpriser på nätöverföringskostnader och årsavgifter som vi, bland andra, i västra Svealand sedan många år har plågats av att utan någon som helst uppmärksamhet från politiker eller övriga Sverige.

Vattenfall aviserar nu höjningar och motiverar dem enligt Fortums tidigare motto: att man måste göra betydande investeringar på kundernas bekostnad. Vilket företag i Sverige kan debitera kunden kostnader för egna framtida investeringar, förutom de företag som för en billig penning köpte vårt/statens elnät och dessutom fick monopol på att ockra det svenska folket i parti och minut?

Det är skamligt att våra otroligt naiva, okunniga och på gränsen till de imbecilla folkvalda kan få sköta landets affärer så otroligt illa! Att inte kunna eller vilja skapa lagar och förordningar som skyddar befolkningen från dessa ockerföretag och ge Energimarknadsinspektionen lagar och förordningar så att de kan skydda medborgarna från dem som på ett ytterst svinaktigt och girigt sätt plundrar dagens nätkunder. En vanlig, av staten stenhårt punktmarkerad entreprenör, utan monopol måste i konkurrens med andra planera och genomföra investeringar av de medel som bolaget haft från tidigare vinstmarginaler.

En ytterligare aspekt är att om det nuvarande flumsystemet med utländskt ägande av en för landet livsviktig funktion, eldistributionen, är i utländskt ägo så sitter vi på pottkanten. Det är då för illasinnade stater/ägare bara att stänga ner Svedala.

Berra

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.