2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Uppmärksammad jämförelse

IS:

Bara från Göteborg uppskattas 280 jihadister ha rekryterats, nästan i nivå med hela USA. Å andra sidan menar Mehmet Kaplan, gruppledare för Miljöpartiet i riksdagen, att svenska jihadister som strider i Syrien kan jämföras med svenska frivilliga som stred i finska vinterkriget.

Karlstadsbo

Bara från Göteborg uppskattas 280 jihadister ha rekryterats, nästan i nivå med hela USA. Å andra sidan menar Mehmet Kaplan, gruppledare för Miljöpartiet i riksdagen, att svenska jihadister som strider i Syrien kan jämföras med svenska frivilliga som stred i finska vinterkriget.

Karlstadsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.