2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Stadshuset säljs till underpris

KARLSTAD:

Man blir mörkrädd när man läser kommunalrådet Nissers uttalande i gårdagens i NWT då han säger: ”Alla vill ha den här etableringen.” Var har han fått det ifrån? Det är lika galet som att säga att alla vill rösta på SD. Om kommunalrådet har minsta omvärldsuppfattning så borde han fundera på vad han säger. Om han inte förstår att denna fråga har diskuterats i negativa ordalag på Karlstads alla arbetsplatser och vid alla middagsbord saknar han helt omvärldsuppfattning. Ingen, absolut ingen, Karlstadsbo har en önskan om att vi skall sälja gamla stadshuset, denna klenod, till underpris. Om kommunen låter tre oberoende mäklare värdera huset kan man direkt konstatera att mäklaren som gjort den första värderingen inte var vid sina sinnens fulla bruk när han gjorde värderingen. Det finns inte en enda kontorsfastighet i Karlstads centrum som skulle värderas under 10 000 kronor per kvadratmeter – i det här fallet lika med 100 miljoner. Enda förklaringen måste vara att det är en kompis till det förvärvande bolaget, eller kommunalråd Kullgren, som har gjort värderingen. Vad är felet med att erbjuda huset till allmän försäljning, kopplad till bästa affärsidé? Låt alla få chansen att komma med sina pris- och affärsidéer och därefter gallra ut det bästa förslaget. Att ge bort 50 miljoner kronor till en enskild måste betecknas som synnerligen ointelligent, om viljan finns att leda Karlstad i framtiden. Jag är helt säker att vi får nytt styre efter nästa val, om inte kommunen tar rätt beslut!

Skattebetalare

Man blir mörkrädd när man läser kommunalrådet Nissers uttalande i gårdagens i NWT då han säger: ”Alla vill ha den här etableringen.” Var har han fått det ifrån? Det är lika galet som att säga att alla vill rösta på SD. Om kommunalrådet har minsta omvärldsuppfattning så borde han fundera på vad han säger. Om han inte förstår att denna fråga har diskuterats i negativa ordalag på Karlstads alla arbetsplatser och vid alla middagsbord saknar han helt omvärldsuppfattning. Ingen, absolut ingen, Karlstadsbo har en önskan om att vi skall sälja gamla stadshuset, denna klenod, till underpris. Om kommunen låter tre oberoende mäklare värdera huset kan man direkt konstatera att mäklaren som gjort den första värderingen inte var vid sina sinnens fulla bruk när han gjorde värderingen. Det finns inte en enda kontorsfastighet i Karlstads centrum som skulle värderas under 10 000 kronor per kvadratmeter – i det här fallet lika med 100 miljoner. Enda förklaringen måste vara att det är en kompis till det förvärvande bolaget, eller kommunalråd Kullgren, som har gjort värderingen. Vad är felet med att erbjuda huset till allmän försäljning, kopplad till bästa affärsidé? Låt alla få chansen att komma med sina pris- och affärsidéer och därefter gallra ut det bästa förslaget. Att ge bort 50 miljoner kronor till en enskild måste betecknas som synnerligen ointelligent, om viljan finns att leda Karlstad i framtiden. Jag är helt säker att vi får nytt styre efter nästa val, om inte kommunen tar rätt beslut!

Skattebetalare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.