2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Skiten rinner rakt ut i Klarälven, ner till badplatserna

KARLSTAD: VA-anslutningen till Järpetan fördröjd i tio år

Den 3/10 publicerades en insändare där det påpekades att teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C) använder sig av felaktiga och missvisande argument vad gäller fördröjningen av VA till Järpetan.

Karlstads kommun har nyligen publicerat skriften ”Uppföljning av Karlstads kommuns miljö- och klimatstrategi” där det står att kommunen aktivt utför åtgärder för att minska problem med övergödning. I snart tio år har man sagt att kommunalt VA till Järpetan är på gång, men avloppen går fortfarande – utan rening – rakt ut i Klarälven.Hyckleri är ordet!

Bron över älven mellan Råtorp till Löfbergs arena prioriteras högre av kommunen än att få bort skiten som rinner i den... Vilka konsekvenser får det? Konfronterar och kritiserar de folkvalda politikerna den ineffektiva organisationen? Konsekvenserna för Karlstadborna vet vi redan: vissa tvingas hämta hem rent vatten i dunkar då deras eget är otjänligt. De förväntas gladeligen betala den skenande anslutningsavgiften, medan skiten rinner nedströms i Klarälven, förbi badplatserna.

Ser fram mot kommunens svar på denna och föregående insändare, inklusive förslag på hur Järpetanborna kan kompenseras.

Skattmasen

Karlstads kommun har nyligen publicerat skriften ”Uppföljning av Karlstads kommuns miljö- och klimatstrategi” där det står att kommunen aktivt utför åtgärder för att minska problem med övergödning. I snart tio år har man sagt att kommunalt VA till Järpetan är på gång, men avloppen går fortfarande – utan rening – rakt ut i Klarälven.Hyckleri är ordet!

Bron över älven mellan Råtorp till Löfbergs arena prioriteras högre av kommunen än att få bort skiten som rinner i den... Vilka konsekvenser får det? Konfronterar och kritiserar de folkvalda politikerna den ineffektiva organisationen? Konsekvenserna för Karlstadborna vet vi redan: vissa tvingas hämta hem rent vatten i dunkar då deras eget är otjänligt. De förväntas gladeligen betala den skenande anslutningsavgiften, medan skiten rinner nedströms i Klarälven, förbi badplatserna.

Ser fram mot kommunens svar på denna och föregående insändare, inklusive förslag på hur Järpetanborna kan kompenseras.

Skattmasen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.