2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Sekundjakt för tågåkare men inte för bussresenär

VÄRMLANDSTRAFIK: Protesterna fortsätter

Värmlandstrafik har köpt nya lyxbussar för nästan en halv miljard kronor men struntat i att passagerarna även i fortsättningen kan behöva använda toaletten! I stället ska nödiga bussresenärer samsas om tre bajamajor utspridda över hela landskapet – en i Knöstad, en i Graninge och en i Stöllet. Men det nya resecentret i Fagerås är bortglömt.

Tiden de nödiga har på sig för toalettbesöken när bussen väl ankommit till Knöstad, Molkom eller Stöllet har Bull lagt in i tidtabellen. Har ni hört på maken till struntprat! Eller ska vi säga Bull-shit? För vd Lars Bull kan rimligen inte ha en aning om hur långa uppehåll som behövs.

De luxe-utrustning med fritt internet och luftkonditionering är nog bra men hjälper föga när nöden tränger på. Och varför denna skillnad mellan trafikslagen? Längs Fryksdalsbanan lägger Värmlandstrafik ner stationer för att jaga sekunder samtidigt som åktiden för bussresenärerna förlängs med åtskilliga minuter av inplanerade toalettbesök...

Nej, Lars Bull och Värmlandstrafik: gör om, gör rätt!

Bengt CarlstedtBertil Haglund

Fagerås

Värmlandstrafik har köpt nya lyxbussar för nästan en halv miljard kronor men struntat i att passagerarna även i fortsättningen kan behöva använda toaletten! I stället ska nödiga bussresenärer samsas om tre bajamajor utspridda över hela landskapet – en i Knöstad, en i Graninge och en i Stöllet. Men det nya resecentret i Fagerås är bortglömt.

Tiden de nödiga har på sig för toalettbesöken när bussen väl ankommit till Knöstad, Molkom eller Stöllet har Bull lagt in i tidtabellen. Har ni hört på maken till struntprat! Eller ska vi säga Bull-shit? För vd Lars Bull kan rimligen inte ha en aning om hur långa uppehåll som behövs.

De luxe-utrustning med fritt internet och luftkonditionering är nog bra men hjälper föga när nöden tränger på. Och varför denna skillnad mellan trafikslagen? Längs Fryksdalsbanan lägger Värmlandstrafik ner stationer för att jaga sekunder samtidigt som åktiden för bussresenärerna förlängs med åtskilliga minuter av inplanerade toalettbesök...

Nej, Lars Bull och Värmlandstrafik: gör om, gör rätt!

Bengt CarlstedtBertil Haglund

Fagerås

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.