2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Räddningskåren hotas ännu

VITSAND: Stor besvikelse med Centerpartiet

Centerpartiet har väl alltid värnat om landsbygden, men inte nu, i Torsby kommun. Nu sitter Centern här, helt i knät på Socialdemokraterna.

Vid miljö-, bygg och räddningsnämndens sammanträde den 3/9 föreslog Centern att Vitsands räddningskår ska göras om till räddningsvärn – för att spara pengar. Vid mötet föreslog Socialdemokraterna att styrkoma minskas vid två eller tre brandstationer. Centerns förslag bifölls.

Detta innebär att det inte kommer att finnas personal i beredskap för snabba utryckningar vid larm! De som vill fortsätta inom räddningstjänsten och som råkar vara hemma eller i närheten då ett larm går, kan åka på utryckning – frivilligt... Är detta att värna om landsbygden? Man tar sig för pannan! Var finns ansvaret och känslan för människoliv och trygghet för alla som bor i glesbygden?

På ett protestmöte i Torsby den 27/9 fanns hundratals oroliga och upprörda ortsbor, som ville påverka de ansvariga politiker som hade inbjudits till mötet. Men det ständiga svaret från dessa var: ”Det finns inga pengar.” Med undantag av Moderaterna, som var positiva att leta andra pengar i kommunens budget. De belopp som behövs är 250 000 kronor för 2015 och 960 000 för 2016. Med lite god vilja borde det inte vara så svårt att hitta dessa belopp, utan att åstadkomma märkbara skador!

Vid slutet av mötet ställdes en fråga från allmänheten till varje partiföreträdare: ”Vill du arbeta för att hitta förslag på pengar, som kan rädda brandkåren i Vitsand?” Svaret från samtliga blev: ”Ja!” Nu får vi se hur det går med det löftet...

Under mötet överlämnades protestlistor med 3 200 namnunderskrifter till kommunalrådet (S) från oroliga och upprörda kommuninvånare.

Detta har landsbygdspartiet Centern ställt till med!

Aldrig mer C!

Centerpartiet har väl alltid värnat om landsbygden, men inte nu, i Torsby kommun. Nu sitter Centern här, helt i knät på Socialdemokraterna.

Vid miljö-, bygg och räddningsnämndens sammanträde den 3/9 föreslog Centern att Vitsands räddningskår ska göras om till räddningsvärn – för att spara pengar. Vid mötet föreslog Socialdemokraterna att styrkoma minskas vid två eller tre brandstationer. Centerns förslag bifölls.

Detta innebär att det inte kommer att finnas personal i beredskap för snabba utryckningar vid larm! De som vill fortsätta inom räddningstjänsten och som råkar vara hemma eller i närheten då ett larm går, kan åka på utryckning – frivilligt... Är detta att värna om landsbygden? Man tar sig för pannan! Var finns ansvaret och känslan för människoliv och trygghet för alla som bor i glesbygden?

På ett protestmöte i Torsby den 27/9 fanns hundratals oroliga och upprörda ortsbor, som ville påverka de ansvariga politiker som hade inbjudits till mötet. Men det ständiga svaret från dessa var: ”Det finns inga pengar.” Med undantag av Moderaterna, som var positiva att leta andra pengar i kommunens budget. De belopp som behövs är 250 000 kronor för 2015 och 960 000 för 2016. Med lite god vilja borde det inte vara så svårt att hitta dessa belopp, utan att åstadkomma märkbara skador!

Vid slutet av mötet ställdes en fråga från allmänheten till varje partiföreträdare: ”Vill du arbeta för att hitta förslag på pengar, som kan rädda brandkåren i Vitsand?” Svaret från samtliga blev: ”Ja!” Nu får vi se hur det går med det löftet...

Under mötet överlämnades protestlistor med 3 200 namnunderskrifter till kommunalrådet (S) från oroliga och upprörda kommuninvånare.

Detta har landsbygdspartiet Centern ställt till med!

Aldrig mer C!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.