2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Inga pengar till biljetter

TÅG:

Jag åkte nyligen med Tågab från Göteborg till Karlstad. I min vagn var högst en tredjedel av de cirka 60 platserna upptagna. Tre av passagerarna bestod av ett utländskt par med ett litet barn. De hade inte köpt biljett vilket fick konduktören att ta på sig sin allra överlägsnaste min när han skulle ta betalt ombord, väldigt mycket betalt.

Familjen hade inte råd med biljetterna och blev därför eskorterade av tåget 15 mil för tidigt.

”Tänk om alla gjorde så”, invänder många, ”det skulle inte funka.” Det har de helt rätt i, men alla gör inte så – och just därför funkar det! Jag tror att de flesta skulle dra sig för att säga att de inte har råd att lösa biljett, om det inte vore sant.

Jag tycker att konduktören ifråga borde ställa sig frågan: ”vilken sorts människa vill jag vara, en medmänniska eller en paragrafryttare; en vardagshjälte eller en felfri konduktör?”

Detta var fissigt, Tågab!

Medresenär

Jag åkte nyligen med Tågab från Göteborg till Karlstad. I min vagn var högst en tredjedel av de cirka 60 platserna upptagna. Tre av passagerarna bestod av ett utländskt par med ett litet barn. De hade inte köpt biljett vilket fick konduktören att ta på sig sin allra överlägsnaste min när han skulle ta betalt ombord, väldigt mycket betalt.

Familjen hade inte råd med biljetterna och blev därför eskorterade av tåget 15 mil för tidigt.

”Tänk om alla gjorde så”, invänder många, ”det skulle inte funka.” Det har de helt rätt i, men alla gör inte så – och just därför funkar det! Jag tror att de flesta skulle dra sig för att säga att de inte har råd att lösa biljett, om det inte vore sant.

Jag tycker att konduktören ifråga borde ställa sig frågan: ”vilken sorts människa vill jag vara, en medmänniska eller en paragrafryttare; en vardagshjälte eller en felfri konduktör?”

Detta var fissigt, Tågab!

Medresenär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.