2015-10-23 06:00

2015-10-23 06:00

Ett miljöpartistiskt prestigeprojekt

VINDKRAFT:

Så var det dags igen för mer pengar till Vindpark Vänern, och precis som förra gången motiveras beslutet om renovering med en kalkyl som sägs peka på kommande lönsamhet. Den förra var en glädjekalkyl och det är sannolikt denna också, när inte ens de verk som fungerar tycks ge lönsamhet. Dessutom har väl alla verken samma grundkonstruktion, så sannolikheten för nya haverier innan projekterad livslängd uppnåtts måste vara tämligen hög.

Sätt en bortre parentes för det här misslyckade projektet. Sälj eller skrota! En skrotning kostar också pengar, men när den notan är betald väntar inga fler framtida överraskningar. Det finns många mer angelägna hål att stoppa pengar i än att ge konstgjord andning till detta miljöpartistiska prestigeprojekt.

Lennart Back

Så var det dags igen för mer pengar till Vindpark Vänern, och precis som förra gången motiveras beslutet om renovering med en kalkyl som sägs peka på kommande lönsamhet. Den förra var en glädjekalkyl och det är sannolikt denna också, när inte ens de verk som fungerar tycks ge lönsamhet. Dessutom har väl alla verken samma grundkonstruktion, så sannolikheten för nya haverier innan projekterad livslängd uppnåtts måste vara tämligen hög.

Sätt en bortre parentes för det här misslyckade projektet. Sälj eller skrota! En skrotning kostar också pengar, men när den notan är betald väntar inga fler framtida överraskningar. Det finns många mer angelägna hål att stoppa pengar i än att ge konstgjord andning till detta miljöpartistiska prestigeprojekt.

Lennart Back

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.