2015-10-22 06:00

2015-10-22 06:00

De nya svenska sedlarna ser ut som låtsaspengar...

MISSLYCKANDE: Det var mycket bättre förr

Nu när man hade chansen att göra nya sedlar på ett fint sätt, varför tog man då inte chansen? En sedel borde representera lite av det landet ifråga. Att använda den rosa färgen gör att sedlarna ser ut som låtsaspengar. De gamla sedlarna var mycket bättre. Man ska kunna känna sig stolt över sitt land är när människor från utlandet ska växla till sig våra sedlar.

Skönhetsperspektivet har alldeles misslyckats. Proportionerna också. En konstnärlig jury skulle ha ratat dessa sedlar så det hade prasslat om det!

Vi får väl trösta oss med att i dag ser man inte så mycket kontanter, det är betalkort som gäller. Men ändå tycker jag att dessa sedlar är ett misslyckande ur många perspektiv.

Bo Grapenskog

Nu när man hade chansen att göra nya sedlar på ett fint sätt, varför tog man då inte chansen? En sedel borde representera lite av det landet ifråga. Att använda den rosa färgen gör att sedlarna ser ut som låtsaspengar. De gamla sedlarna var mycket bättre. Man ska kunna känna sig stolt över sitt land är när människor från utlandet ska växla till sig våra sedlar.

Skönhetsperspektivet har alldeles misslyckats. Proportionerna också. En konstnärlig jury skulle ha ratat dessa sedlar så det hade prasslat om det!

Vi får väl trösta oss med att i dag ser man inte så mycket kontanter, det är betalkort som gäller. Men ändå tycker jag att dessa sedlar är ett misslyckande ur många perspektiv.

Bo Grapenskog

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.