2015-10-21 06:00

2015-10-21 06:00

Värmlandstrafiks system funkar inte

TOALETTER:

Värmlandstrafik har köpt nya bussar till länet, men det fattas toaletter på dem. Enda lösningen på det är att sätta ut bajamajor efter vägen var 30:e–40:e minut. Det låter inte alls något logiskt eller bra. För de som har mag- och tarmsjukdomar, inkontinens eller små barn som kan bli nödiga fort. Bussen kan ju inte stanna mitt på vägen eller om den stannar vid en bajamaja utefter vägen så tror jag inte att busschauffören skulle stanna och vänta på oss. Det blir ju då förseningar i tabellen direkt. Det är inte alltid säkert att vänthallen på stationerna är öppna ens och man kan ju inte sätta sig ute, då åker man ju dit på böter av polisen.

Jag lever själv med en mag- och tarmsjukdom och har inte alltid kontroll över situationen, så detta nya system kommer inte att funka för mig eller många andra. Tänk när vinterkräksjukan sätter igång under vintern, då kommer det att bli kaos på bussarna om någon är sjuk.

Värmlandstrafik borde ha gjort på ett annorlunda sätt!

Besviken resenär

Värmlandstrafik har köpt nya bussar till länet, men det fattas toaletter på dem. Enda lösningen på det är att sätta ut bajamajor efter vägen var 30:e–40:e minut. Det låter inte alls något logiskt eller bra. För de som har mag- och tarmsjukdomar, inkontinens eller små barn som kan bli nödiga fort. Bussen kan ju inte stanna mitt på vägen eller om den stannar vid en bajamaja utefter vägen så tror jag inte att busschauffören skulle stanna och vänta på oss. Det blir ju då förseningar i tabellen direkt. Det är inte alltid säkert att vänthallen på stationerna är öppna ens och man kan ju inte sätta sig ute, då åker man ju dit på böter av polisen.

Jag lever själv med en mag- och tarmsjukdom och har inte alltid kontroll över situationen, så detta nya system kommer inte att funka för mig eller många andra. Tänk när vinterkräksjukan sätter igång under vintern, då kommer det att bli kaos på bussarna om någon är sjuk.

Värmlandstrafik borde ha gjort på ett annorlunda sätt!

Besviken resenär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.