2015-10-19 06:00

2015-10-19 06:00

Byggavvikelserna är för stora

KARLSTAD:

Nu när det byggs så mycket i centrala Karlstad så undrar jag hur noga stadsarkitekten är med att det ska passa med intilliggande byggnader. Jag tycker att det avviker ganska mycket från en del av de gamla byggnaderna. Mitt emot Ica i Haga ser det ut att bli en fasad som inte passar till den gamla bredvid. Och mitt emot 15-huset, vid Grand Hôtel-fastigheten, ser det ut att gå samma väg.

Men om man som privatperson vill sätta in ett runt fönster i stället för ett fyrkantigt – ja, då blir det ett jäkla liv!

Då kan man börja fundera på om det är byggherren eller stadsarkitekten som bestämmer...

Oslo

Nu när det byggs så mycket i centrala Karlstad så undrar jag hur noga stadsarkitekten är med att det ska passa med intilliggande byggnader. Jag tycker att det avviker ganska mycket från en del av de gamla byggnaderna. Mitt emot Ica i Haga ser det ut att bli en fasad som inte passar till den gamla bredvid. Och mitt emot 15-huset, vid Grand Hôtel-fastigheten, ser det ut att gå samma väg.

Men om man som privatperson vill sätta in ett runt fönster i stället för ett fyrkantigt – ja, då blir det ett jäkla liv!

Då kan man börja fundera på om det är byggherren eller stadsarkitekten som bestämmer...

Oslo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.