2015-10-17 06:00

2015-10-17 06:00

Snart kommer Karlstad närmare Väse

LANDSBYGD:

Svar till signaturen Snart går flyttlasset (NWT 15/10):

Att landsbygden står inför stora utmaningar är tyvärr inget nytt. Mycket arbete återstår om vi vill att hela Sverige ska växa. Däremot är det viktigt att se de positiva förändringar som sker.

Det finns ett stort engagemang i Karlstads kommun att vara med och utveckla sin hemort, i både stora och små föreningar. Ett exempel är processen kring den stora investeringen i dubbelspår till Väse. Där har Väseborna och Väse framtid visat på stor kreativitet. När den nya järnvägssträckningen är klar kommer restiden från Karlstad till Väse att bli kortare än många bussresor i Karlstad tätort. Det är en bra grund för att fler ska flytta in till Väse. En ökad befolkning ger också på sikt ett bättre underlag för butiker och annan närservice.

När det offentliga tillsammans med civilsamhället väljer att utveckla områden får vi en högre effekt. Bland ansökningarna om kommunala medel för landsbygdsutveckling har vi i höst premierat ett par riktigt goda idéer från Väse, såsom en pulkabacke och utbildning för ledare till gymnastikföreningen. Jag tror inte att idyllen är död, jag tror stenhårt på att vi kommer lyckas med målet att vara en kommun med 100 000 invånare med livskvalité, och där spelar landsbygden en viktig roll.

Anderas Pettersson, kommunalråd för Centerpartiet

Svar till signaturen Snart går flyttlasset (NWT 15/10):

Att landsbygden står inför stora utmaningar är tyvärr inget nytt. Mycket arbete återstår om vi vill att hela Sverige ska växa. Däremot är det viktigt att se de positiva förändringar som sker.

Det finns ett stort engagemang i Karlstads kommun att vara med och utveckla sin hemort, i både stora och små föreningar. Ett exempel är processen kring den stora investeringen i dubbelspår till Väse. Där har Väseborna och Väse framtid visat på stor kreativitet. När den nya järnvägssträckningen är klar kommer restiden från Karlstad till Väse att bli kortare än många bussresor i Karlstad tätort. Det är en bra grund för att fler ska flytta in till Väse. En ökad befolkning ger också på sikt ett bättre underlag för butiker och annan närservice.

När det offentliga tillsammans med civilsamhället väljer att utveckla områden får vi en högre effekt. Bland ansökningarna om kommunala medel för landsbygdsutveckling har vi i höst premierat ett par riktigt goda idéer från Väse, såsom en pulkabacke och utbildning för ledare till gymnastikföreningen. Jag tror inte att idyllen är död, jag tror stenhårt på att vi kommer lyckas med målet att vara en kommun med 100 000 invånare med livskvalité, och där spelar landsbygden en viktig roll.

Anderas Pettersson, kommunalråd för Centerpartiet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.