2015-10-17 06:00

2015-10-17 06:00

Ny regering kräver samarbete

POLITIK:

Efter decemberöverenskommelsens fall så diskuteras det fram och tillbaka om misstroende mot regeringen och om gemensam alliansbudget. Att begära misstroende mot regeringen eller någon minister, eller att lägga fram en gemensam alliansbudget, skulle enligt Anna Kinberg Batra och Jan Björklund och en del andra leda till regeringskris och politiskt kaos. Men resultatet skulle ju kunna bli att Kinberg Batra får bilda regering. Kallar hon det kaos? Målet för Kinberg Batra och Alliansen är ju att regera och att då kalla en alliansregering för kaos är märkligt.

Jo, kaoset består i att en sådan regering måste ha stöd av riksdagens tredje största parti och det parti som just nu är störst i opinionen. Men det är inte kaos – det är demokrati. Att prata om samarbete och sedan totalt ignorera ett parti är inte logiskt.

Det är väl bättre att låta ett av de större partierna ha inflytande än som nu ett av de mindre (MP, V) . Eller tycker Kinberg Batra att ett samarbete med S i frågor där de är oeniga är bättre än ett samarbete med SD i frågor där de är eniga?

Låt inte Stefan Löfvens och pressens skrämselpropaganda om att SD är rasister vara ett hinder för att samarbeta och få en ny regering!

Algot R

Efter decemberöverenskommelsens fall så diskuteras det fram och tillbaka om misstroende mot regeringen och om gemensam alliansbudget. Att begära misstroende mot regeringen eller någon minister, eller att lägga fram en gemensam alliansbudget, skulle enligt Anna Kinberg Batra och Jan Björklund och en del andra leda till regeringskris och politiskt kaos. Men resultatet skulle ju kunna bli att Kinberg Batra får bilda regering. Kallar hon det kaos? Målet för Kinberg Batra och Alliansen är ju att regera och att då kalla en alliansregering för kaos är märkligt.

Jo, kaoset består i att en sådan regering måste ha stöd av riksdagens tredje största parti och det parti som just nu är störst i opinionen. Men det är inte kaos – det är demokrati. Att prata om samarbete och sedan totalt ignorera ett parti är inte logiskt.

Det är väl bättre att låta ett av de större partierna ha inflytande än som nu ett av de mindre (MP, V) . Eller tycker Kinberg Batra att ett samarbete med S i frågor där de är oeniga är bättre än ett samarbete med SD i frågor där de är eniga?

Låt inte Stefan Löfvens och pressens skrämselpropaganda om att SD är rasister vara ett hinder för att samarbeta och få en ny regering!

Algot R

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.