2015-10-17 06:00

2015-10-17 06:00

Kommunen uppmanade EU-migranter till lagbrott

KARLSTAD: På rull med trafikfarliga husvagnar

I förra lördagens NWT uttalade sig ett av kommunalråden om de regler som ska gälla på kommunens nya campingområde på Våxnäs. Inga olagliga husvagnar skulle tillåtas på campingen.

I onsdagens NWT (14/10) läser jag att kommunens representanter rest runt och uppmanat camparna att flytta till det nya området, då i full vetskap om att deras gamla skraltiga husvagnar är obesiktigade med körförbud. En rad vittnen såg hur de mycket illa medfarna husvagnarna, dessutom utan belysning, kördes i mörkret från NWT-områdets parkering till den nya campingen intill polishuset.

Kommunen har alltså, så vitt jag kan förstå, medvetet indirekt uppmanat EU-migranterna till lagbrott och utsatt Karlstadsborna för uppenbara, onödiga olycksrisker. Intressant är också hur det juridiska ansvaret fördelas om någon av dessa oförsäkrade husvagnar börjar brinna och människor skadas eller dör på kommunens camping. Vem bär ansvaret – kommunen?

Jag önskar svar på varför kommunen indirekt uppmanade husvagnsägarna till lagbrott och varför polisen inte förhindrade transporterna.

Förbryllad

I förra lördagens NWT uttalade sig ett av kommunalråden om de regler som ska gälla på kommunens nya campingområde på Våxnäs. Inga olagliga husvagnar skulle tillåtas på campingen.

I onsdagens NWT (14/10) läser jag att kommunens representanter rest runt och uppmanat camparna att flytta till det nya området, då i full vetskap om att deras gamla skraltiga husvagnar är obesiktigade med körförbud. En rad vittnen såg hur de mycket illa medfarna husvagnarna, dessutom utan belysning, kördes i mörkret från NWT-områdets parkering till den nya campingen intill polishuset.

Kommunen har alltså, så vitt jag kan förstå, medvetet indirekt uppmanat EU-migranterna till lagbrott och utsatt Karlstadsborna för uppenbara, onödiga olycksrisker. Intressant är också hur det juridiska ansvaret fördelas om någon av dessa oförsäkrade husvagnar börjar brinna och människor skadas eller dör på kommunens camping. Vem bär ansvaret – kommunen?

Jag önskar svar på varför kommunen indirekt uppmanade husvagnsägarna till lagbrott och varför polisen inte förhindrade transporterna.

Förbryllad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.