2015-10-17 06:00

2015-10-17 06:00

En socialdemokrat förser en annan med miljoner...

FLYKTINGMOTTAGANDE:

Det rapporteras i medierna att socialdemokraten Jan Emanuel Johanssons bolag fakturerar över 100 000 kronor i månaden per flykting. Det ska vara ordning och reda i flyktingmottagandet, brukar Löfven säga. För mig är detta inte ordning och reda. Det är ocker.

En socialdemokrat förser en annan socialdemokrat med miljoner ur välfärdssystemet. Det skulle inte Palme har gjort, det skulle inte Erlander ha gjort, det skulle inte Per-Albin Hansson heller ha gjort. De skulle ha avskaffat möjligheten att tjäna miljontals kronor på att inhysa människor i baracker på landsbygden. Att strö pengar över partikamrater och andra lycksökare som vill sko sig på flyktingkrisen rimmar illa med klassisk socialdemokratisk politik.

Hur är det möjligt för Stefan Löfven att låta bolagen få bestämma vilket belopp som ska faktureras, undrar vi medborgare. Vi frågar oss också hur det är möjligt att Stefan Löfven kan sitta kvar? Han vänder sig både till vänster och höger, och slår knut på sig själv bara ha får sitta kvar på sin post. Han pratar om vikten av att ta ansvar. Flyktingprofitörerna pratar också om att ta ansvar. Sanningen är att de tillsammans borde stämma upp i kör till Mejas gamla hit ”It's all 'bout the money”. Kanske kan filantropen Bert Karlsson promota deras duett för en mindre summa pengar. Så passa på att sjunga nu, för pengarna är snart slut.

Mikael

Det rapporteras i medierna att socialdemokraten Jan Emanuel Johanssons bolag fakturerar över 100 000 kronor i månaden per flykting. Det ska vara ordning och reda i flyktingmottagandet, brukar Löfven säga. För mig är detta inte ordning och reda. Det är ocker.

En socialdemokrat förser en annan socialdemokrat med miljoner ur välfärdssystemet. Det skulle inte Palme har gjort, det skulle inte Erlander ha gjort, det skulle inte Per-Albin Hansson heller ha gjort. De skulle ha avskaffat möjligheten att tjäna miljontals kronor på att inhysa människor i baracker på landsbygden. Att strö pengar över partikamrater och andra lycksökare som vill sko sig på flyktingkrisen rimmar illa med klassisk socialdemokratisk politik.

Hur är det möjligt för Stefan Löfven att låta bolagen få bestämma vilket belopp som ska faktureras, undrar vi medborgare. Vi frågar oss också hur det är möjligt att Stefan Löfven kan sitta kvar? Han vänder sig både till vänster och höger, och slår knut på sig själv bara ha får sitta kvar på sin post. Han pratar om vikten av att ta ansvar. Flyktingprofitörerna pratar också om att ta ansvar. Sanningen är att de tillsammans borde stämma upp i kör till Mejas gamla hit ”It's all 'bout the money”. Kanske kan filantropen Bert Karlsson promota deras duett för en mindre summa pengar. Så passa på att sjunga nu, för pengarna är snart slut.

Mikael

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.