2015-10-15 06:00

2015-10-15 06:00

Skutan Sverige på väg att sjunka

EKONOMI:

Vi lär inte få något besked, innan båten sjunker. Men varningstecknen på att den svenska ekonomin börjar få kraftig slagsida smyger sig sakta på.

Vi får sätta oss ner tillsammans och diskutera läget, sa regeringen i den senaste partiledardebatten, så får vi se vad som händer. Mycket klara besked: ”Så får vi se vad som händer”...

Alla tänkbara sätt att få några kronor extra att spara och gömma undan kommer att bli allt svårare. Snaran runt halsen kommer att stramas åt. Det, däremot, är mycket klara besked.

Fastighetspriserna har stigit till horribla höjder. Det finns snart ingenstans att bo när vi blir fler. Den nyttiga gröna maten som Livsmedelsverket råder oss att äta har stigit med mer än 40 procent på bara ett halvår. Du har nog redan glömt bort att du i våras fick tre citroner för tolv kronor. Elbolagen kommer snart att chockhöja sina linjeavgifter. Vem som helst kan ju begripa den politiken, när Miljöpartiet gör allt för att avveckla den stabila kärnkraften. Snart kommer det cyklar med generatorer och löstagbara batterier som vi ska bära hem och nyttja om vi ska se på tv. Om du tänker installera solceller på ditt villatak och bidra till ditt elbolag med överskottsenergin, så kommer du att få betala skatt på varje intjänad kilowatt. Tro inte ett ögonblick på att du ska kunna lägga undan en extra slant för att du tänkte på miljön.

Det enda lilla andningshålet vi har idag är det sjunkande oljepriset. Se till att njuta, för underbart är, som vi alla vet, mycket kort. Den handfallna regeringen har inte hunnit med att strypa åt den syretillförseln. Än... De är ju som vi vet fullt sysselsatta med alla flyktingar som strömmar in. Där måste alla samhällsmedborgare ta sitt ansvar och bidra, sa Stefan Löfven för en tid sen.Eftersom vi föds för att ta ansvar för Sverige och bidra, så är jag snart klar med den uppgiften. Mitt mål har varit att nå fram till pensionen. Då kan jag äntligen krypa ur snaran som den svenska staten har ålagt mig att bära. Jag kan utan dåligt samvete lämna det sjunkande skeppet och kliva upp på en strand i ett annat land för att ta ansvar om mig själv.

Tänk då på, att ni har bara 61 år på er att gömma undan pengar för den svenska staten. Pensionspengar, det vete katten om ni ska lita på i framtiden.

Kennet Bodinsson

Vi lär inte få något besked, innan båten sjunker. Men varningstecknen på att den svenska ekonomin börjar få kraftig slagsida smyger sig sakta på.

Vi får sätta oss ner tillsammans och diskutera läget, sa regeringen i den senaste partiledardebatten, så får vi se vad som händer. Mycket klara besked: ”Så får vi se vad som händer”...

Alla tänkbara sätt att få några kronor extra att spara och gömma undan kommer att bli allt svårare. Snaran runt halsen kommer att stramas åt. Det, däremot, är mycket klara besked.

Fastighetspriserna har stigit till horribla höjder. Det finns snart ingenstans att bo när vi blir fler. Den nyttiga gröna maten som Livsmedelsverket råder oss att äta har stigit med mer än 40 procent på bara ett halvår. Du har nog redan glömt bort att du i våras fick tre citroner för tolv kronor. Elbolagen kommer snart att chockhöja sina linjeavgifter. Vem som helst kan ju begripa den politiken, när Miljöpartiet gör allt för att avveckla den stabila kärnkraften. Snart kommer det cyklar med generatorer och löstagbara batterier som vi ska bära hem och nyttja om vi ska se på tv. Om du tänker installera solceller på ditt villatak och bidra till ditt elbolag med överskottsenergin, så kommer du att få betala skatt på varje intjänad kilowatt. Tro inte ett ögonblick på att du ska kunna lägga undan en extra slant för att du tänkte på miljön.

Det enda lilla andningshålet vi har idag är det sjunkande oljepriset. Se till att njuta, för underbart är, som vi alla vet, mycket kort. Den handfallna regeringen har inte hunnit med att strypa åt den syretillförseln. Än... De är ju som vi vet fullt sysselsatta med alla flyktingar som strömmar in. Där måste alla samhällsmedborgare ta sitt ansvar och bidra, sa Stefan Löfven för en tid sen.Eftersom vi föds för att ta ansvar för Sverige och bidra, så är jag snart klar med den uppgiften. Mitt mål har varit att nå fram till pensionen. Då kan jag äntligen krypa ur snaran som den svenska staten har ålagt mig att bära. Jag kan utan dåligt samvete lämna det sjunkande skeppet och kliva upp på en strand i ett annat land för att ta ansvar om mig själv.

Tänk då på, att ni har bara 61 år på er att gömma undan pengar för den svenska staten. Pensionspengar, det vete katten om ni ska lita på i framtiden.

Kennet Bodinsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.