2015-10-15 06:00

2015-10-15 06:00

Investera inte för obefintliga pengar!

LANDSTINGET:

Som landstingsanställd blir man alldeles förtvivlad då man läser att ekonomin för landstinget går i kras. Jag har som anställd stått bredvid och bevittnat alla oerhört dyra investeringar som har gjorts de två senaste åren, bland annat i en ambulanshelikopter som kanske inte var helt nödvändig då det har talats om att vi har haft bra samarbete med helikopter från Oslo. Sen har det en längre tid investerats i en magnetkamera i Torsby vars prislapp man troligtvis inte .ens kan föreställa sig. Vår ledning påstår att det för utvecklingens skull ska både gasas och bromsas samtidigt, men som jag kan se det finns det väl egentligen bara ett sätt: investera inte för pengar som inte finns! Sköterskebrist har det också varit en tid nu på grund av låga löner och dåliga arbetsvillkor. Varför har ingen i landstingsledningen lyssnat på detta? Kanske hade det inte behövts så många inhyrda sköterskor om ledningen hade tagit dessa varningstecken på allvar tidigare. Jag efterlyser mycket mer framförhållning från landstingets sida. Det är också ett faktum att landstinget inte enbart har sjukvården som uppdrag. Kollektivtrafik och kultur hör också till kostnader för landstinget. Och enligt den sista upphandlingen av linjetrafiken som gjordes för två år sen godkändes ett anbud som kostar kommuner och landsting runt 30 miljoner kronor per år mer än övriga anbud. Är detta nåt som vi värmlänningar har råd med? Det nya avtalet kommer att gälla från och med december och vad jag undrar är om denna fördyrade kostnad för kollektivtrafiken finns med i landstingets budget. Hur ska allt detta finansieras är det många som undrar. Ska vi på bekostnad av en god vård och personal som orkar med sitt yrke gå med på detta slöseri av skattepengar? Våra politiker i landstinget borde ha vården som första prioritet och se över ekonomin i ett tidigt skede för att bromsa innan man fattar besluten om investering.

Sköterska

Som landstingsanställd blir man alldeles förtvivlad då man läser att ekonomin för landstinget går i kras. Jag har som anställd stått bredvid och bevittnat alla oerhört dyra investeringar som har gjorts de två senaste åren, bland annat i en ambulanshelikopter som kanske inte var helt nödvändig då det har talats om att vi har haft bra samarbete med helikopter från Oslo. Sen har det en längre tid investerats i en magnetkamera i Torsby vars prislapp man troligtvis inte .ens kan föreställa sig. Vår ledning påstår att det för utvecklingens skull ska både gasas och bromsas samtidigt, men som jag kan se det finns det väl egentligen bara ett sätt: investera inte för pengar som inte finns! Sköterskebrist har det också varit en tid nu på grund av låga löner och dåliga arbetsvillkor. Varför har ingen i landstingsledningen lyssnat på detta? Kanske hade det inte behövts så många inhyrda sköterskor om ledningen hade tagit dessa varningstecken på allvar tidigare. Jag efterlyser mycket mer framförhållning från landstingets sida. Det är också ett faktum att landstinget inte enbart har sjukvården som uppdrag. Kollektivtrafik och kultur hör också till kostnader för landstinget. Och enligt den sista upphandlingen av linjetrafiken som gjordes för två år sen godkändes ett anbud som kostar kommuner och landsting runt 30 miljoner kronor per år mer än övriga anbud. Är detta nåt som vi värmlänningar har råd med? Det nya avtalet kommer att gälla från och med december och vad jag undrar är om denna fördyrade kostnad för kollektivtrafiken finns med i landstingets budget. Hur ska allt detta finansieras är det många som undrar. Ska vi på bekostnad av en god vård och personal som orkar med sitt yrke gå med på detta slöseri av skattepengar? Våra politiker i landstinget borde ha vården som första prioritet och se över ekonomin i ett tidigt skede för att bromsa innan man fattar besluten om investering.

Sköterska

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.