2015-10-15 06:00

2015-10-15 06:00

Hur länge får de stanna?

TIGGARE:

Som EU-medborgare har du rätt att studera, arbeta eller enbart vistas i Sverige utan uppehållstillstånd i upp till tre månader. Detta gäller även för dina familjemedlemmar. Förutsättningen är bland annat att du inte är en belastning för biståndssystemet.

Hur stämmer detta med alla tiggare som varit här betydligt längre? Är det i så fall polisens arbete att undersöka detta?

Rober

Som EU-medborgare har du rätt att studera, arbeta eller enbart vistas i Sverige utan uppehållstillstånd i upp till tre månader. Detta gäller även för dina familjemedlemmar. Förutsättningen är bland annat att du inte är en belastning för biståndssystemet.

Hur stämmer detta med alla tiggare som varit här betydligt längre? Är det i så fall polisens arbete att undersöka detta?

Rober

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.