2015-10-15 06:00

2015-10-15 06:00

Hedra far och mor

SPRÅK:

Som gammal förälder till äldre barn kan det göra ont när barnen inte förstår att använda orden rätt, som till exempel när de säger ”Tänk vad ni gjort mot oss alla år” i stället för ”Tänk vad ni gjort för oss alla dessa år.

Hur viktigt är det ändå inte för barnen att försöka hedra sina föräldrar med rätt ord, hur besvärliga åren trots allt har varit.

Hasse W

Som gammal förälder till äldre barn kan det göra ont när barnen inte förstår att använda orden rätt, som till exempel när de säger ”Tänk vad ni gjort mot oss alla år” i stället för ”Tänk vad ni gjort för oss alla dessa år.

Hur viktigt är det ändå inte för barnen att försöka hedra sina föräldrar med rätt ord, hur besvärliga åren trots allt har varit.

Hasse W

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.