2015-10-15 06:00

2015-10-15 06:00

Håll ordning på barnens käder

SKOLA/FRITIDSHEM:

Jag arbetar som fritidspedagog på ett av Karlstads kommuns fritidshem. I slutet av varje termin har vi flera överfulla korgar med kvarglömda kläder, som ingen vet vems de är eller känner igen. Jag har många gånger funderat på detta och då jag själv har två barn i samma åldrar som barnen på jobbet är jag mycket väl medveten om hur mycket pengar som läggs på barnkläder.

Saknar föräldrarna inte barnens kläder, märker e3 inte att barnen har glömt sina tröjor, jackor, regnkläder, mössor och vantar? När kläderna försvinner, måste ni inte köpa nya då, eller får barnen frysa?

Jag vill uppmana alla föräldrar att märka barnens kläder, även på låg- och mellanstadiet. Jag vill också att föräldrar ska gå igenom våra korgar och lådor med kvarglömda kläder.

Jag tycker det är synd att behöva packa ihop så mycket kläder som ni själva kan använda eller ge bort!

Annika Nilsson Lill

Fritidspedagog

Jag arbetar som fritidspedagog på ett av Karlstads kommuns fritidshem. I slutet av varje termin har vi flera överfulla korgar med kvarglömda kläder, som ingen vet vems de är eller känner igen. Jag har många gånger funderat på detta och då jag själv har två barn i samma åldrar som barnen på jobbet är jag mycket väl medveten om hur mycket pengar som läggs på barnkläder.

Saknar föräldrarna inte barnens kläder, märker e3 inte att barnen har glömt sina tröjor, jackor, regnkläder, mössor och vantar? När kläderna försvinner, måste ni inte köpa nya då, eller får barnen frysa?

Jag vill uppmana alla föräldrar att märka barnens kläder, även på låg- och mellanstadiet. Jag vill också att föräldrar ska gå igenom våra korgar och lådor med kvarglömda kläder.

Jag tycker det är synd att behöva packa ihop så mycket kläder som ni själva kan använda eller ge bort!

Annika Nilsson Lill

Fritidspedagog

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.