2015-10-15 06:00

2015-10-15 06:00

Går svenska aldrig på toaletten?

HÖSTMARKNAD I ED:

Lørdag var vi på høstmarknad i Ed. Det er alltid hyggelig, Ed er en trivelig liten by. Men med kanskje 15 000 besøkende og nesten ingen toaletter får det oss fra oljelandet i vest til å undres – skiter ikke folk i Sverige...?

Som Kornsjø-beboere er min kone og jeg ofte i Ed. Vi trives godt der. Byen er nesten alltid ren og pen. På åtte år har jeg sett èn full man, ikke en knust flaske. Slik er det ikke ei helg i Halden.

Vi trives også med å handle på de to matbutikkene – til tross for at både Willys og Konsum ofte har køer i kassen som minner mer om Bejing og Tokyo av en eller annen grunn.

Høstmarknade er alltid en positiv opplevelse, Flotte boder, selv om mange selger akkurat det samme. Nen vi finner alltid noe å handle, og noe snadder å spise. Men det er ikke alltid like koselig å sitte og spise når folk pisser og annet bak biler og hushjørner. De få toalettene som kaféer og butikker kan skilte med har lange køer – det skulle jo ikke være vanskelig, selv i Bellmann-land å sette opp skikkelige rader med portable toaletter.

Bortsett fra det – stor honnør til ildsjeler som står på slik for å lage en fin happening for både fastboende og tilreisende nå før kulda setter inn!

Tore Nygaard-Røssehaug

Kornsjø

Lørdag var vi på høstmarknad i Ed. Det er alltid hyggelig, Ed er en trivelig liten by. Men med kanskje 15 000 besøkende og nesten ingen toaletter får det oss fra oljelandet i vest til å undres – skiter ikke folk i Sverige...?

Som Kornsjø-beboere er min kone og jeg ofte i Ed. Vi trives godt der. Byen er nesten alltid ren og pen. På åtte år har jeg sett èn full man, ikke en knust flaske. Slik er det ikke ei helg i Halden.

Vi trives også med å handle på de to matbutikkene – til tross for at både Willys og Konsum ofte har køer i kassen som minner mer om Bejing og Tokyo av en eller annen grunn.

Høstmarknade er alltid en positiv opplevelse, Flotte boder, selv om mange selger akkurat det samme. Nen vi finner alltid noe å handle, og noe snadder å spise. Men det er ikke alltid like koselig å sitte og spise når folk pisser og annet bak biler og hushjørner. De få toalettene som kaféer og butikker kan skilte med har lange køer – det skulle jo ikke være vanskelig, selv i Bellmann-land å sette opp skikkelige rader med portable toaletter.

Bortsett fra det – stor honnør til ildsjeler som står på slik for å lage en fin happening for både fastboende og tilreisende nå før kulda setter inn!

Tore Nygaard-Røssehaug

Kornsjø

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.