2015-10-10 06:00

2015-10-10 06:00

En lektion i eco-drivning

EKONOMI/MILJÖ:

Svar till Sofie Lind (NWT 7/10):

Du skrev att vi yrkes trafikanter skulle sluta med att skriva idiotiska insändare. Nu undrar jag om du har hört talas om eller ens vet vad eco-drivning är och vad det innebär? Här kommer en lektion till dig och övriga trafikanter:

Eco-drivning innebär att hålla så jämn fart som möjligt, det vill säga att om vi lastbilschaufförer kommer ikapp en långsamtgående bil, så tvingas vi att växla ned, för att i nästa moment behöva accelerera igen. Det drar mer bränsle plus medför även andra nackdelar för våra ekipage. Vidare så gäller det rulla när tillfälle ges, för att spara på både bränsle och miljö.

Vi vet vad hastighetsskyltarna betyder. Du är nog välkommen att åka med en yrkeschaufför någon dag, så får du lära dig vad eco-driving innebär, i stället för att ondgöra dig via insändare.

Lastbilschaffis i 41 år

Svar till Sofie Lind (NWT 7/10):

Du skrev att vi yrkes trafikanter skulle sluta med att skriva idiotiska insändare. Nu undrar jag om du har hört talas om eller ens vet vad eco-drivning är och vad det innebär? Här kommer en lektion till dig och övriga trafikanter:

Eco-drivning innebär att hålla så jämn fart som möjligt, det vill säga att om vi lastbilschaufförer kommer ikapp en långsamtgående bil, så tvingas vi att växla ned, för att i nästa moment behöva accelerera igen. Det drar mer bränsle plus medför även andra nackdelar för våra ekipage. Vidare så gäller det rulla när tillfälle ges, för att spara på både bränsle och miljö.

Vi vet vad hastighetsskyltarna betyder. Du är nog välkommen att åka med en yrkeschaufför någon dag, så får du lära dig vad eco-driving innebär, i stället för att ondgöra dig via insändare.

Lastbilschaffis i 41 år

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.