2015-10-09 06:00

2015-10-09 06:00

Ifrågasätter vettigheten med alla administratörer

LANDSTINGET: Förundrande problemlösning

Det är med förundran man återigen ser att landstinget ska spara pengar genom att ta bort 400 tjänster när man nästan varje dag genom media får veta att patienter inte får tider till sin vårdcentral, har suttit 12–14 timmar på akuten, har försämrats eller dött i väntan på ambulans, inte får sin canceroperation i tid och så vidare.

Det mest intressanta är när man får läsa att Landstingshuset – i folkmun: Minneslunden – kostar lika mycket som Torby sjukhus. Borde det inte vara i landstingsledningens intresse att rensa upp där först? Där har man före detta chefer, med titlar som sjuksköterska och läkare, som har fått kreerade tjänster med bibehållen lön. Ett ypperligt tillskott till fotfolket på sjukhusen eller vårdcentralerna! Det verkar som att man som ex-chef får fortsätta med något annat, som om ingenting hade hänt, och behålla sin lön.

Är det månne landstingets fallskärm? Är det vettigt med alla dessa administratörer?

Fortfarande landstingsanställd

Det är med förundran man återigen ser att landstinget ska spara pengar genom att ta bort 400 tjänster när man nästan varje dag genom media får veta att patienter inte får tider till sin vårdcentral, har suttit 12–14 timmar på akuten, har försämrats eller dött i väntan på ambulans, inte får sin canceroperation i tid och så vidare.

Det mest intressanta är när man får läsa att Landstingshuset – i folkmun: Minneslunden – kostar lika mycket som Torby sjukhus. Borde det inte vara i landstingsledningens intresse att rensa upp där först? Där har man före detta chefer, med titlar som sjuksköterska och läkare, som har fått kreerade tjänster med bibehållen lön. Ett ypperligt tillskott till fotfolket på sjukhusen eller vårdcentralerna! Det verkar som att man som ex-chef får fortsätta med något annat, som om ingenting hade hänt, och behålla sin lön.

Är det månne landstingets fallskärm? Är det vettigt med alla dessa administratörer?

Fortfarande landstingsanställd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.