2015-10-08 06:00

2015-10-08 06:00

Varsel och skrämseltaktik stör arbetsron inom vården

LANDSTINGET: Nu är måttet rågat!

Nu är väl i alla fall måttet rågat i landstinget! Neddragningar och varsel i en redan slimmad verksamhet. Vilka ska egentligen vårda våra patienter?

Totalstopp för hyrsköterskor? Det låter ju bra, men de jobbar ju på grund av att det inte finns några andra som vill jobba på Centralsjukhuset i Karlstad! Tror landstingsledningen att det helt plötsligt finns andra sjuksköterskor att anställa? De som är kvar sliter häcken av sig, så vilka ska bort? Är det våra duktiga undersköterskor som ska bort?

Varsel och skrämselpropaganda stör arbetsron ute på vårdavdelningarna. Det är inget kul att arbeta under sådana här förhållanden och hot. Många sjuksköterskor har gått från kommunerna till landstinget då villkoren där har blivit bättre den senaste tiden. Men nu kommer vindarna att vända, det kan jag lova! Kommunerna kommer att få sina sjuksköterskor åter.

Lösningen på problemet, eller i alla fall en stor del av lösningen, vore att avveckla hela historien med ambulanshelikoptern, för den har verkligen ställt till det rent ekonomiskt – den är en leksak till landstingspampar som vi inte har råd med. Och det nya operationskomplexet, där borde politikerna ha tänkt ett varv till! Det gamla var slitet, men det var fullt funktionellt.

Nej, låt de få som är kvar i patientnära vård få jobba i fred. Då mår patienterna som bäst och det är väl ändå det som är grundtanken?

Förbannad och besvikenleg sjuksköterska

Nu är väl i alla fall måttet rågat i landstinget! Neddragningar och varsel i en redan slimmad verksamhet. Vilka ska egentligen vårda våra patienter?

Totalstopp för hyrsköterskor? Det låter ju bra, men de jobbar ju på grund av att det inte finns några andra som vill jobba på Centralsjukhuset i Karlstad! Tror landstingsledningen att det helt plötsligt finns andra sjuksköterskor att anställa? De som är kvar sliter häcken av sig, så vilka ska bort? Är det våra duktiga undersköterskor som ska bort?

Varsel och skrämselpropaganda stör arbetsron ute på vårdavdelningarna. Det är inget kul att arbeta under sådana här förhållanden och hot. Många sjuksköterskor har gått från kommunerna till landstinget då villkoren där har blivit bättre den senaste tiden. Men nu kommer vindarna att vända, det kan jag lova! Kommunerna kommer att få sina sjuksköterskor åter.

Lösningen på problemet, eller i alla fall en stor del av lösningen, vore att avveckla hela historien med ambulanshelikoptern, för den har verkligen ställt till det rent ekonomiskt – den är en leksak till landstingspampar som vi inte har råd med. Och det nya operationskomplexet, där borde politikerna ha tänkt ett varv till! Det gamla var slitet, men det var fullt funktionellt.

Nej, låt de få som är kvar i patientnära vård få jobba i fred. Då mår patienterna som bäst och det är väl ändå det som är grundtanken?

Förbannad och besvikenleg sjuksköterska

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.