2015-10-08 06:00

2015-10-08 06:00

Oklarheter om Edsvallaskolan

EDSVALLA: Frågor till Karlstads kommun

Vi är några boende i Edsvalla som funderar lite över vad som händer uppe vid den gamla skolan i Edsvalla. Vi vet att en ekonomisk förening har startat och att de gör ett kanonjobb för att försöka få till ett allaktivitetshus med allt vad det kan inrymma. Vi har läst under den senaste tiden att detta hus eventuellt är på väg att bli tillgängligt för flyktingmottagning och därför vill vi ha svar på en del frågor av er på Karlstads kommun.

Vi har också hört att den ekonomiska föreningen skulle vilja öppna ett vandrarhem i byggnaden men att detta strider mot detaljplanen som finns. För enligt kommunen så får detta inte användas som en övernattningsbostad. Detta kommer nu alltså att ske om det blir möjlighet att använda dessa lokaler som flyktingbostad. Vore det inte bra för alla föräldrar, barn, pensionärer och alla andra som finns i hela Nors område om detta kunde fungera som ett allaktivitetshus för hela bygden då detta är mycket viktigt för att detta ska bli en attraktivare landsbygd.

När kommunen stängde skolan våren 2012 gick man ut med att hela byggnaden var mögelangripen. Eleverna fick till och med ha utomhusundervisning eftersom det inte var bra att vistas i lokalerna mer än nödvändigt. Efter att undersökningar gjorts vid olika tillfällen har det visat sig att det inte finns vare sig mögel eller fukt. Det mögelangrepp som fanns var bakom ett skåp i lärarrummet och detta skåp är nu nedtaget och kastat. Alltså återstår inget mögel, så varför stängdes skolan? Var detta bara ett svepskäl och en möjlighet för er att göra sig av med skolan?

Hur ser Karlstads kommun på detta – har ni ljugit för oss i Edsvalla om att skolan stängdes på grund av mögelangrepp när detta inte var fallet?

Hur ser ni på att detta nu? För trots att skolbyggnaden enligt kommunen var mögelangripen går det ju att sätta flyktingar i detta boende. De har väl också rätt till värdighet i samhället, eller är flyktingarna mindre värda än vad våra egna barn var?

Vi hoppas att ni kontrar denna förfrågan på ett rakt och positivt sätt – och lägger korten på bordet.

Undrande Edsvallabor

Vi är några boende i Edsvalla som funderar lite över vad som händer uppe vid den gamla skolan i Edsvalla. Vi vet att en ekonomisk förening har startat och att de gör ett kanonjobb för att försöka få till ett allaktivitetshus med allt vad det kan inrymma. Vi har läst under den senaste tiden att detta hus eventuellt är på väg att bli tillgängligt för flyktingmottagning och därför vill vi ha svar på en del frågor av er på Karlstads kommun.

Vi har också hört att den ekonomiska föreningen skulle vilja öppna ett vandrarhem i byggnaden men att detta strider mot detaljplanen som finns. För enligt kommunen så får detta inte användas som en övernattningsbostad. Detta kommer nu alltså att ske om det blir möjlighet att använda dessa lokaler som flyktingbostad. Vore det inte bra för alla föräldrar, barn, pensionärer och alla andra som finns i hela Nors område om detta kunde fungera som ett allaktivitetshus för hela bygden då detta är mycket viktigt för att detta ska bli en attraktivare landsbygd.

När kommunen stängde skolan våren 2012 gick man ut med att hela byggnaden var mögelangripen. Eleverna fick till och med ha utomhusundervisning eftersom det inte var bra att vistas i lokalerna mer än nödvändigt. Efter att undersökningar gjorts vid olika tillfällen har det visat sig att det inte finns vare sig mögel eller fukt. Det mögelangrepp som fanns var bakom ett skåp i lärarrummet och detta skåp är nu nedtaget och kastat. Alltså återstår inget mögel, så varför stängdes skolan? Var detta bara ett svepskäl och en möjlighet för er att göra sig av med skolan?

Hur ser Karlstads kommun på detta – har ni ljugit för oss i Edsvalla om att skolan stängdes på grund av mögelangrepp när detta inte var fallet?

Hur ser ni på att detta nu? För trots att skolbyggnaden enligt kommunen var mögelangripen går det ju att sätta flyktingar i detta boende. De har väl också rätt till värdighet i samhället, eller är flyktingarna mindre värda än vad våra egna barn var?

Vi hoppas att ni kontrar denna förfrågan på ett rakt och positivt sätt – och lägger korten på bordet.

Undrande Edsvallabor

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.